Održan Dan vrijednosti u II. osnovnoj školi u Bjelovaru

Održan Dan vrijednosti u II. osnovnoj školi u Bjelovaru, 24. veljače 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević te pročelnik za društvene djelatnosti Milan Mateković posjetili su u srijedu, 24. veljače 2016. godine II. osnovnu školu u Bjelovaru u povodu projektnog dana Dan vrijednosti.

Dan vrijednosti je projekt II. osnovne škole Bjelovar na kojemu se, u jednodnevnim radionicama, ugošćuju brojni sugrađani i stručnjake koji učenicima prenose odgojne, etičke i radne vrijednosti, kao što su interes za razne aktivnosti i hobije, sportove i humanitarni te društveno angažirani rad, za toleranciju, itd. Projektni dan započeo je u 8.00 sati i trajao je u sve tri školske zgrade (PŠ Centar, PŠ Ždralovi) do 11.30 sati.

Pozdravljajući učenike i njihove nastavnike gradonačelnik Antun Korušec rekao je da Grad Bjelovar za odgoj i obrazovanje ukupno godišnje izdvaja 37,5 milijuna kuna. Od tog iznosa 11,2 milijuna kuna je za osnovno školstvo.

Trudimo se osigurati što bolju nastavu, školske prostore i opremu, rekao je, posebno u osnovnoškolstvu koje je od posebnog društvenog interesa. Podsjetio je da je 5,5 milijuna kuna utrošeno na rekonstrukciju zgrade za potrebe II. osnovne škole, Područnu školu Centar. Projekt je financiran sredstvima Grada Bjelovara i nadležnog ministarstva.

Rekonstrukcijom zgrade omogućeno je II. osnovnoj školi jednosmjenski rad u matičnoj i područnoj školi u gradu.

Gradonačelnik Antun Korušec je tom prigodom pohvalio sve koji sudjeluju i trude se provoditi razne programe i projekte, domaće i međunarodne. Istaknuo je nekoliko projekata od ukupno dvadesetak koje provodi II. osnovna škola, među kojima i Dan medijske kulture u Bjelovaru, Dan kreativnosti, Dan darovitih učenika, Projektni dan…. Podsjetio je na pilot projekt e-Škola gdje je II. osnovna škola, uz 150 osnovnih i srednjih škola, izabrana od 705 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, te dobila digitalnu učionicu. Opremljena je s trideset tableta za učenike u nastavi i nastavnike. Isto tako, škola je dobila i Samsungovu Učionicu budućnosti.

U programu Dana vrijednosti bilo je raznih radionica: Prehrana i zdravlje, Osnovne ljudske vrijednosti, Promicanje vrijednosti i tolerancije u životu, Gorska služba Hrvatske, Profesionalno informiranje učenika osnovnih škola „E-usmjeravanje“, Suvremeni ples, Vatrogastvo u Bjelovaru, Komunikacijske i govorne vještine, pismeni uradci na temu tolerancije, Atletika, Robotika, Zdravlje i planinarenje, Što sam sve radila u životu, Izrada ljekovitih masti, Ples – folklor, Šah, Gluma i režija, Robotika i informatika u očima djece, Prijateljstvo, Briga za zdravlje, Projekt „Čovjek“ – učimo znakovni jezik, Pjesmom i plesom do sreće….

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top