Počeli Dani otvorenih vrata EU projekata

Dani otvorenih vrata EU projekata, koji su sufinancirani novcem tehničke pomoći u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija” iz Europskog fonda za regionalni razvoj, otvoreni su u srijedu 9. svibnja u Tehnološkom parku Bjelovar.

Prije samoga predstavljanja projekata Grada Bjelovara, javnosti se obratio gradonačelnik Dario Hrebak istaknuvši kako su europski i nacionalni fondovi ono prema čemu Grad teži i što je neophodno za ostvarenje mnogih vrijednih projekata.

  • “Prošle godine u Grad je stiglo 43 milijuna kuna samo od europskih projekata, od koji je 38 povučeno iz vanjskih izvora financiranja, a ne iz proračuna Grada. To je veliki doprinos samom proračunu, ali i projektima koji će se ostvarivati sljedećih godinu ili dvije na području Grada. Naš cilj je povući više od 50 milijuna kuna iz europskih projekata. Projekte koji trebaju biti sufinancirani isključivo iz naših izvora stavljamo na stranu jer su nam prioriteti isključivo europski projekti, odnosno vanjski izvori financiranja. Ove godine nas očekuje novih deset objekata za energetsku obnovu koje ćemo prijaviti ukupne vrijednosti veće od 20 milijuna kuna, također odlučili smo se na projekt sortirnice i kompostarnice koje koštaju više od 30 milijuna kuna od kojih više od 75 posto sufinancira Europska unija. Tu nam se nudi mogućnost zapošljavanja oko 20 ljudi” – rekao je gradonačelnik.

Na Danima otvorenih vrata predstavit će se najavljeni i projekti u tijeku, kao i savjeti kako uspješno prijaviti projekte, a cilj je senzibilizirati i upoznati ljude s tom tematikom, rekla je direktorica Tehnološkog parka Bjelovar Ivana Jurković Piščević.

Back to top