U Bjelovaru održan stručni skup o poticanju razvoja dječje socijalne kompetencije

U Bjelovaru održan stručni skup o poticanju razvoja dječje socijalne kompetencije, 18. travnja 2013. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u četvrtak, 18. travnja 2013. godine u Bjelovaru je održan stručni skup o poticanju razvoja dječje socijalne kompetencije.

Skup je bio namijenjen odgajateljima iz Bjelovarsko-bilogorske županije, ali su na njemu sudjelovale i četiri odgajateljice iz Dječjeg vrtića “Sveta obitelj” iz Sarajeva, na čelu s ravnateljicom sestrom Katom.

Skup je na početku pozdravio gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec. Tom prigodom je, uz ostalo, rekao da Grad Bjelovar na godišnjoj razini izdvaja 13 milijuna kuna za predškolski odgoj, za smještaj i programe u vrtićima. Gradski vrtić i tri privatna vrtića pohađa oko 910 djece. Zbog prostornih limita 150 djece se ne uspije upisati u vrtiće. Taj problem, rekao je, Grad Bjelovar će riješiti od iduće školske godine kada će sva bjelovarska djeca imati osiguran smještaj u vrtićima ili će biti zbrinuta po zakonu o dadiljama.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content