Najavljen 7. DOKUart

Denis Hladiš, predsjednik Udruge za promicanje kulture DOKUart, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i Đurđica Ištef Benšić, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara - najavljen 7. DOKUart, 1. listopada 2012., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević

U ponedjeljak, 1. listopada 2012. godine održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program 7. DOKUart-a te popratni sadržaji Festivala.

Na konferenciji su, uz predstavnike Grada Bjelovara na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušcem, sudjelovali i organizatori Denis Hladiš, predsjednik Udruge za promicanje kulture DOKUart, Marijana Kranjec, dopredsjednica i Dražen Kranjec, tajnik Udruge.

Gradonačelnik Antun Korušec je pohvalio DOKUart kao prepoznatljivu bjelovarsku manifestaciju te rekao kako pune dvorane na dosadašnjim projekcijama filmova pokazuju da je ovaj Festival izuzetno kvalitetan.

 

Denis Hladiš, predsjednik Udruge za promicanje kulture DOKUart i Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara - najavljen 7. DOKUart, 1. listopada 2012., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević
Denis Hladiš, predsjednik Udruge za promicanje kulture DOKUart i Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara – najavljen 7. DOKUart, 1. listopada 2012., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević

Sedmi po redu međunarodni festival dokumentarnog filma održava se u Bjelovaru 6. do 12. listopada 2012. godine. Ove godine program DOKUart-a, jedne od naših najpoznatijih kulturnih manifestacija, je najbogatiji do sada, a svi filmovi koji će biti prikazani su višestruko nagrađivani. Bit će prikazano jedanaest filmova iz osam država. Festival će se otvoriti projekcijom mađarskog dokumentarnog filma Nevidljive strune: Talentirane sestre Pusker, a dva filma, indijski Pet elemenata i libanonski Baka tisuću puta, će bit prikazani premijerno u Hrvatskoj.

Program Festivala obogaćen je raznim sadržajima, od izložbe Putnik Foto kluba Bjelovar preko koncerata The Downstrokes-a, Flashback-a i Norma Belle-a pa sve do promocije knjige Jurice Pavičića. Neće izostati ni obrazovna nota pa će tako biti prikazan film “Oblak” o smrti Luke Ritza. Za najmlađe je pripremljen peti po redu Mali DOKUart za koji je pristiglo 30-ak radova, a njih 5 će biti nagrađeno. Uz mali DOKUart, održat će se DOKU radionica za učenike osnovnih škola. Kao i prethodnih godina, na gradskom korzu u DOKUbusu moće će se pogledati DOKUhitovi, a ulaz će biti slobodan. Dio programa je i DOKUart na selu pa će tako i ove godine neki filmovi biti prikazani u Mjesnom domu u Rovišću. Novost ovogodišnjeg festivala je obrazovni DVD na kojem se nalazi pet filmova s prethodnih DOKUart-ova. CD sadrži pripremu školskog sata medijske kulture, a u svim osnovnim školama će biti podijeljen besplatno.

Najavljen 7. DOKUart, 1. listopada 2012., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević
Najavljen 7. DOKUart, 1. listopada 2012., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević

Karte za projekcije filmova će se moći kupiti od ovog petka 5. listopada 2012. godine na DOKUart info pultu u predvorju doma kulture. Cijena pojedinačne karte iznosi 20 kuna, a festivalskog paketa (7 ulaznica) 100 kuna.

Posjetite web stranice Udruge: Udruga za promicanje kulture DOKUart

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content