“DOLINE” DOBILE NOVI KOMPAKTOR

Na odlagalište otpada „Doline“ stigao je novi kompaktor – stroj s utovarnim košem za rad na odlagalištu, kojim se nesmetano prekriva otpad zemljom iz iskopa.Kompaktor stoji 3.632.250,00 kn, odnosno 482.082,42 EUR. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je 60% vrijednosti investicije. Ostatak su, u jednakim omjerima, financirali Grad Bjelovar i Komunalac d.o.o. Bjelovar.

Predsjednica uprave Komunalca Ivana Jurković Piščević ističe kako stroj ima izuzetno velike mogućnosti te je napravljen sukladno najnaprednijim tehnologijama koje postoje. Rekla je i da je stari kompaktor star 34 godine, a od novog se očekuju puno bolje performanse, kao i više radnih sati. Tom prilikom, gradonačelnik Dario Hrebak najavio je i povećanje plaća za djelatnike tvrtki Komunalac i Vodne usluge za što je predsjednica Uprave Komunalca napomenula da je itekako opravdano. Direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić istaknuo je da je ponajviše riječ o zakonskom usklađivanju s propisanom minimalnom plaćom.

Inflacija i rast cijena energenata doveli su do ogromnog povećanja troškova, rečeno je na konferenciji za novinare, te su mnoge komunalne tvrtke povećale cijene usluga. Povećanja troškova usluge u Bjelovaru, koja je među najjeftinijima u Hrvatskoj, još mjesec ili dva neće biti, no ako kroz koji mjesec i dođe do toga, usluga će i dalje biti među najjeftinijima.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content