Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Državna izložba malih životinja na Bjelovarskom sajmu

Udruga uzgajatelja malih životinja „Mali uzgajatelj“ otvoril 12. državnu izložbu malih životinja na Bjelovarskom sajmu, 30. rujna 2016. FOTO: Kristina Turković www.bjelovar.hr

Udruga uzgajatelja malih životinja „Mali uzgajatelj“ na Bjelovarskom je sajmu u petak, 30. rujna 2016. otvorila 12. državnu izložbu mladog uzgoja malih životinja. Izložba je trajala tri dana, a posjetila su je mnoga vrtićka i školska djeca u pratnji svojih odgajatelja, nastavnika i roditelja.

Posjetitelji su mogli vidjeti čak 630 malih životinja – od ptica, peradi, zamoraca do kunića koje su ocjenjivali stručnjaci iz Njemačke. Izložilo ih je 70 izlagača iz cijele Hrvatske, istaknuo je predsjednik Udruge uzgajatelja malih životinja „Mali uzgajatelj“ Davor Konjević.

Prvi dan, izložbu su posjetili i gradonačelnik Antun Korušec te zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel.

Mali uzgajatelj, kao grupa građana koja se uputila u Zagreb kako bi kupila prve čistokrvne male životinje za članove udruženja, pojavljuje još 1937. godine. Tada se vodilo računa o uzgoju čistokrvnih malih životinja i očuvanju domaćih pasmina, a danas je došlo vrijeme da se brine još više zbog načina života i nametanja kojekakvog brzog uzgoja. Stoga veliko hvala Udruzi uzgajatelja malih životinja iz Bjelovara i svima vama koji se bavite ovakvim uzgojem, što čuvate i promičete uzgoj malih životinja, ali posebno očuvanje domaćih pasmina. Hvala vam i što svoja znanja i iskustva prenosite na nove, mlade naraštaje, rekla je zamjenica gradonačelnika na otvorenju izložbe.

Tekst i fotografije: Kristina Turković, Senka Budimir, Bjelovar Info

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content