Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao dvadeset Ugovora o korištenju stipendija u 2014./2015.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao dvadeset Ugovora o korištenju stipendija u 2014/2015., 23. siječnja 2015., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao je u petak, 23. siječnja 2015. godine Ugovore o korištenju stipendija. Potpisivanje ugovora sa studentima i njihovim roditeljima/starateljima održano je u velikoj vijećnici Grada Bjelovara. Potpisivanju su nazočili i zamjenice gradonačelnika Lidija Novosel i Jasna Višnjević te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Milan Mateković.

Nakon provedenog natječaja, Grad Bjelovar dodjeljuje 20 novih studentskih stipendija u školskoj godini 2014/2015. Bjelovarsko stipendisti će deset mjeseci dobivati 800 kuna mjesečno za svaku godinu koju korisnik redovito upisuje. Grad Bjelovar već stipendira 30 studenata te za svih pedeset stipendija u 2015. godini će iz proračuna izdvojiti 350 tisuća kuna.

Gradonačelnik Antun Korušec je u svom uvodnom govoru studentima i njihovim roditeljima rekao da je Grad Bjelovar od školske godine 2000/2001. do danas osigurao 353 stipendije. Uz stipendije, rekao je, dodjeljuju se i povlašteni studentski krediti, gdje Grad Bjelovar preuzima obvezu podmirenja kamata odobrenog kredita za vrijeme dok korisnik redovito upisuje narednu godinu, kao i godinu dana nakon stjecanja apsolventskog statusa korisnika. Sada se kreditira dvanaest studenata. Korištenje povlaštenih studentskih kredita pokrenuto je u školskoj godini 2006/2007. Grad Bjelovar je preuzeo vraćanje kredita studentima koji su završili studij s prosječnom ocjenom 4 ili više. U 2015. godini je u obvezi otplaćivati 18 povlaštenih studentskih kredita, te je za to osigurao u proračunu 550 tisuća kuna.

Iznos za stipendije i studentske kredite (oko 900 tisuća kuna) koje godišnje Grad izdvaja iz svog proračuna je, svakako, velik, ali Grad Bjelovar će i nadalje na taj način pomagati studente. Na kraju je gradonačelnik studenticama i studentima te njihovim roditeljima uputio čestitke, uz najljepše želje u privatnom, poslovnom i studentskom životu.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top