Uspješna godina Grada Bjelovara u kandidiranju na fondove

Grad Bjelovar ove je godine bio još uspješniji u kandidiranju i povlačenju novca iz europskih i nacionalnih fondova. Prošla godina smatrala se izuzetno uspješnom u odnosu na ranije godine, a tada je ukupna vrijednost prijavljenih projekata bila oko 44 milijuna kuna, dok je odobreno oko 35 milijuna kuna.

Uspješnost Grada Bjelovara u kandidiranju i povlačenju novca iz europskih i nacionalnih fondova - usporedba 2017. i 2018. godine
Uspješnost Grada Bjelovara u kandidiranju i povlačenju novca iz europskih i nacionalnih fondova – usporedba 2017. i 2018. godine

U 2018. godini prijavljeno je više od 127 milijuna ukupne vrijednosti projekata. Do sada ih je odobreno u iznosu od gotovo 41 milijun kuna. U procesu evaluacije je još gotovo 66 milijuna ukupne vrijednosti projekata.

Ukupna vrijednost EU projekata Grada Bjelovara u evaluaciji 2018. godine
Ukupna vrijednost EU projekata Grada Bjelovara u evaluaciji 2018. godine

Kako je istaknuo gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare održanoj 21. prosinca 2018., ovu godinu smatra iznimno uspješnom na tom polju, a nada se i daljnjem sufinanciranju projekata među kojima mnogi bez pomoći fondova ne bi mogli biti ostvareni. Također, sufinanciranja ne bi bila moguća ni bez odličnog EU tima Grada Bjelovara i Tehnološkoga parka koji vrijedno pripremaju prijave za različite natječaje.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content