Bjelovarsko kazalište polučilo odličan uspjeh na 52. festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Prijem Bjelovarskog kazališta u povodu osvojene nagrade na pedeset i drugom Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec u utorak je, 22. svibnja 2012. godine primio predstavnike Bjelovarskog kazališta u povodu osvojene nagrade na pedeset i drugom Festivalu hrvatskih kazališnih amatera održanom od 16. do 20. svibnja 2012. godine u Starome Gradu na Hvaru.

Na prijemu kod gradonačelnika bili su Margareta Fabičević, predsjednica i Mirko Benkus, tajnik Bjelovarskog kazališta te glumci Ognjen Milovanović, Sara Lovrić, Antonio Futač i Bruno Marić.

U konkurenciji 140 predstava selektor je na festival izabrao petnaest najboljih, među kojima i predstavu Bjelovarskog kazališta „Ima li mrtvih“. Na Festivalu ona je proglašena najbolje režiranom predstavom. Predstavu je režirao Vladan Ivković. „Ima li mrtvih“ je antiratna drama koja na neobičan, sarkastičan i groteskan način govori o besmislu svih ratova. Predložak za predstavu poslužio je tekst „Piknik u prirodi“ Fernanda Arrabala.

Čestitajući redatelju, glumcima te rukovodstvu Bjelovarskog kazališta, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec novinarima je rekao da je Bjelovarsko kazalište osnovano 1997. godine. Ove godine Bjelovarsko kazalište slavi 15 godina kontinuiranog rada. Niz godina posebna pažnja poklanja se radu s djecom i mladima. Dramskim odgojem, vođeni stručnim voditeljima, mladi stvaraju zabavne i nadasve edukativne predstave prvenstveno za svoje vršnjake i za sve ostale ljubitelje kazališne čarolije.

Kruna uspješnog rada ove sezone je nagrada za najbolju režiju Vladana Ivkovića predstave „Ima li mrtvih“ na državnom festivalu kazališnih amatera RH. Stoga je Bjelovarsko kazalište, zbog kvalitete predstave, dobilo priliku predstavljati Hrvatsku na državnom festivalu amaterskih kazališta BiH u Bugojnu početkom srpnja ove godine, i kako je rekao gradonačelnik, Grad Bjelovar će im pokriti troškove odlaska na festival.

Predsjednica Bjelovarskog kazališta Margareta Fabičević zahvalila se Gradu Bjelovaru te rekla da bez pomoći Grada ovo sve ne bi bilo moguće. U pripremi odrasle skupine glumaca Bjelovarskog kazališta je komedija „Ministrov sin“. Premijera se predviđa za Dan Grada Bjelovara.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content