Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježen početak radova na izgradnji novog mjesnog doma u Gornjim Plavnicama

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama Jasnom Višnjević i Lidijom Novosel i predsjednicom Gradskog vijeća Vanjom Posavac obišao je gradilište u Gornjim Plavnicama gdje su započeti radovi na izgradnji mjesnog doma, 19. prosinca 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama Jasnom Višnjević i Lidijom Novosel i predsjednicom Gradskog vijeća Vanjom Posavac obišao je, u ponedjeljak, 19. prosinca 2016. godine, gradilište u Gornjim Plavnicama gdje su započeti radovi na izgradnji mjesnog doma.

Na gradilištu su predstavnike Grada Bjelovara dočekali vijećnici mjesnog odbora Gornje Plavnice, na čelu s predsjednikom Slobodanom Žganjerom, predstavnici izvođača radova Česma usluge Željko i Ivan Ščrbašić te nadzorna inženjerka Ljubica Carek. Obilježavanju početka izgradnje doma pridružili su se i Ivan Ivančić, predsjednik Uprave i Josip Heged član Uprave Komunalca i Vodnih usluga.

Gradonačelnik Antun Korušec dao je izjave novinarima te rekao: Realizirajući stratešku odrednicu ove gradske vlasti, a to je ravnomjerno razvijanje grada Bjelovara i prigradskih naselja, krenuli smo u investiciju izgradnje doma Mjesnog odbora u Gornjim Plavnicama. Kompletnu izgradnju financirat će Grad Bjelovar iz svojih sredstava.

Planirali smo ovu investiciju prijaviti na natječaj u okviru programa ruralnog razvoja, mjera 7: Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima. Natječaj nije do sada raspisan i zato smo krenuli u ovu investiciju vlastitim sredstvima iz proračuna za 2016. godinu i 2017. godinu.

Investicija izgradnje i opremanje doma je približno 1,5 milijuna kuna. Dom ima površinu 248 m2 te će imati veliku dvoranu, čajnu kuhinju, dvije prostorije za rad Mjesnog odbora i DVD Gornje Plavnice te sanitarne prostorije. Sve će biti prilagođeno osobama s invaliditetom. Mještani će dobiti suvremeni prostor za društvena, zabavna, kulturna i druga javna događanja.

Građevinsko-obrtnički radovi trebaju biti dovršeni do kraja svibnja 2017. godine, a tada slijedi unutarnje uređenje i opremanje.

Gradonačelnik Antun Korušec je iznio podatke i o drugim ulaganjima u Mjesni odbor Gornje Plavnice. Prošle godine (2015.) Grad Bjelovar je investirao u rekonstrukciju ceste duljine 3.279 metara. Cesta je proširena, uređene su bankine, odvodni jarci te je stavljen novi asfaltni pokrov. Bila je to investicija od 2,8 milijuna kuna.

Također, 250.000,00 kuna je Grad uložio u uređenje raskrižja u središtu mjesta, asfaltirane su staze do škole i crkve, izgrađeno je parkiralište uz groblje i staza na groblju.

Proteklih godina Grad Bjelovar je investirao 200.000,00 kuna u područnu školu Gornje Plavnice (zamijenjena je stolarija, uređen sanitarni čvor, škola je priključena na gradski vodovod te je obnovljeno pročelje škole).

Sve ove investicije na području Mjesnog odbora Gornje Plavnice iznose oko 4,8 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik. Ovim ulaganjima smo postigli bolju kvalitetu života, povećali smo vrijednost nekretnina (kuća, gradilišta, oranica, poljoprivrednog zemljišta) te smo značajno unaprijedili kvalitetu i sigurnost prometovanja.

Gradonačelnik Antun Korušec je, kao važnu informaciju, iznio i podatak da je u okviru projekta izgradnje vodovodne mreže „Podsustav istok, zapad i sjever“ obuhvaćen i Mjesni odbor Gornje Plavnice.

Naime, radi se o velikom projektu izgradnje vodovodne mreže, duljine 17 kilometara i čija je ukupna investicija iznosila 6,1 milijun kuna (financiran iz EU kohezijskih fondova, Hrvatskih voda i Vodnih usluga Bjelovar). Izgrađena je vodovodna mreža u naseljima Tomaš i Gornji Tomaš, Prespa i Mala Ciglena. Ugovor za ove radove obuhvatio je i izgradnju vodovoda u dijelu Gornjih Plavnica, dijela Ul. Milana Šufflaya te ulici Potok u Prgomelju.

Završetkom ovog projekta, od ukupno potrebnih 350 kilometara vodovodne mreže izgrađeno je 98%. Isto tako, od ukupne potrebne kanalizacijske mreže od cca 160 kilometara, izgrađeno je oko 75%.

Predsjednik Mjesnog odbora Gornje Plavnice Slobodan Žganjer zahvalio se Gradu Bjelovaru te izjavio da su svi u mjestu vrlo zadovoljni i vesele se novom domu. Zadovoljni su i s ostalim ulaganjima, koja nisu mala, a koja im puno znače. Mjesto se sve više razvoja, od nekadašnjeg vikend naselja, ovo je sada postalo popularno naselje za mlade ljude koji su izabrali upravo to mjesto za život.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content