Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Bjelovar donio izvanredne mjere za pomoć gospodarstvu

S obzirom na situaciju, odnosno opasnost od širenja zaraze koronavirusom, koja je pogodila ne samo našu zemlju, već i svijet, Grad Bjelovar je donio niz mjera kako bi na svom primjeru pokazao odgovorno ponašanje i pomogao gospodarstvu koje će posebno osjetiti novonastalu krizu.

U skladu s tim, gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare istaknuo je kako je, u dogovoru s koalicijskim partnerima, donesena odluka o potpunom ukidanju prireza, nakon dvadeset godina, a koji je trenutačno 6%. Ta odluka najranije se može početi primjenjivati od 1. svibnja kada je potvrdi Gradsko vijeće krajem mjeseca te prođe određenu potrebnu proceduru. Uz to, donesena je i odluka o odgodi plaćanja komunalne naknade za sve tvrtke i obrtnike na mjesec dana ili prema potrebi i dulje, a bez kamata.

  • Svjesni smo da su ovo teška vremena za naše gospodarstvo koje će u ovoj situaciji doista patiti, a mi kao odgovorna gradska vlast želimo barem ublažiti te posljedice koliko je u našoj moći. Krenut ćemo od sebe i stegnuti remen. Rezat ćemo gdje god možemo, na svemu što nam u ovom trenutku nije nužno kako bismo otvorili financijski prostor za dodatna investicijska ulaganja u kapitalne EU i projekte financirane gradskim novcem. Rezat ćemo manifestacije, dotacije udrugama, sportskim klubovima. S druge strane poticat ćemo obiteljska poljoprivredna gospodarstva te ćemo ulagati u infrastrukturu i građevinski sektor općenito – kaže gradonačelnik.

Sve to smatra iznimno važnim za funkcioniranje gospodarstva te dodaje kako će od sutra odlukom zabraniti i zapošljavanja u svim gradskim ustanovama.

  • Tri godine spremali smo se za ovaj dan jer smo znali da će kriza kad tad doći, a priprema za loša vremena se radi kada je gospodarstvo u usponu. Smanjivali smo posljednje tri godine gradsku administraciju, racionalizirali poslovanje i proračun, digitalizirali servise, ulagali u EU projekte, smanjivali lokalne poreze i osnaživali vlastito gospodarstvo i sada će biti puno lakše povlačiti odlučne poteze u svemu onome što nam predstoji – ističe Dario Hrebak.
Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content