GRAD BJELOVAR NASTAVLJA SUFINANCIRATI SANACIJE I OBNOVE PROČELJA I KROVOVA GRAĐEVINA UNUTAR KULTURNO-POVIJESNE CJELINE GRADA

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić sa suradnicima, direktor tvrtke Beming d.o.o. Mario Brestovečki te predstavnica stanara Đurđa Pokos obišli su zgradu u Ulici Ante Starčevića na kojoj je obnovljena ulična fasada u sklopu Programa sanacije pročelja i krovova građevina unutar kulturno-povijesne cjeline Bjelovara. Grad je prošle godine objavio Javni poziv za sufinanciranje te je do sada u tu svrhu isplaćeno 920.616,76 kuna subvencije Grada za devet korisnika.

Odličan je to primjer pomoći Grada, ali i dobrosusjedskih odnosa i sloge stanara budući da su od Grada dobili 100 tisuća kuna, a stanari su osigurali ostatak, tj. oko 280 tisuća kuna. Stanari su jako zadovoljni što im je obnovljena ulična fasada i već sada primjećuju kako im je toplije u stanovima. Zadovoljni su i zbog činjenice da je sada i njihova Ulica Ante Starčevića, nakon aglomeracije, doživjela potpunu preobrazbu. Uz kanalizaciju, zamijenjeni su vodovod i plinovod, potom se pristupilo obnovi ceste s parkirališnim mjestima i pješačkom stazom. Zamjenik Brajdić je tom prilikom najavio objavu Javnog poziva početkom sljedeće godine za sufinanciranje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina unutar kulturno-povijesne cjeline Bjelovara za što će biti osigurano milijun kuna.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content