Grad Bjelovar organizira najveću bjelovarsku IT konferenciju

Na konferenciji za novinare predstavljena IT konferencija pod nazivom B:IT.con i panel diskusija "Investicijski potencijal Grada Bjelovara te predstavljanje potpora poduzetnicima", 15. studenoga 2017., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

Grad Bjelovar ide u smjeru stvaranja „pametnog grada“, u smislu razvoja novih tehnologija. U tom smislu organizirana je i IT konferencija pod nazivom B:IT.con, odnosno BJELOVAR:IT.conference. Održat će se u subotu, 2. prosinca 2017., u prostoru Veleučilišta u Bjelovaru, a javnost je o tome obaviještena na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi u srijedu, 15. studenoga 2017. Cilj konferencije je okupljanje IT zajednice na bjelovarskom području i šire, razmjena znanja i iskustava te suradnja na različitim područjima djelovanja unutar IT sektora.

  • Smatramo da je to potrebno u našem gradu i da imamo sjajne predispozicije na planu IT-a. U tom smjeru žalimo da se grad i razvija. Moram spomenuti da smo aplicirali jedan novi projekt, projekt HUB-a. Što je HUB? To je prostor u kojemu bi mladi informatičari doslovno živjeli, radili i studirali na Veleučilištu u Bjelovaru – istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare.
  • Želimo razvijati Bjelovar u smjeru novih tehnologija, okupiti mlade stručnjake s područja IT-a. Suorganizatori IT konferencije su Hrvatska gospodarska komora i Veleučilište u Bjelovaru, a predavanja će održati 12 renomiranih stručnjaka – rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Konferencija će imati dva slijeda predavanja. Prvi je namijenjen IT stručnjacima, a drugi se odnosi na primjene informacijskih tehnologija. Predavanja počinju u 8 sati i traju sve do 17 i 30.

Konferenciji za novinare prisustvovala je i predstavnica HGK-a Tajana Kesić Šapić koja je objasnila kako je u Hrvatskoj prisutan intenzivan rast sektora informacijskih tehnologija. U posljednje četiri godine, kaže, u tom je području povećan ukupan prihod, dobit i broj zaposlenih pa su tako u 2016. godini nešto više od 4 tisuće IT tvrtki dosegle gotovo 16 milijardi kuna ukupnog prihoda, što je povećanje za 6,9% u odnosu na 2015. godinu. Dobit hrvatske IT industrije porasla je za 13, 5 %, a broj zaposlenih za 8,5 %.

Uz B:IT.con, javnosti je predstavljena i panel diskusija koju Grad Bjelovar organizira u petak, 17. studenoga 2017. u velikoj vijećnici Grada Bjelovara. Tema je investicijski potencijal u Bjelovaru. Sudjelovat će stručnjaci na tom području koji će predstaviti mogućnosti za razvoj gospodarstva. Jedan od panelista je i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, tako da će, uz gradske, biti predstavljene i državne mjere za poduzetnike koji će se moći i aktivno uključiti u raspravu.

  • Želimo omogućiti poduzetnicima da krenu u novi investicijski val, a Grad Bjelovar želi biti generator toga – napominje gradonačelnik Hrebak.

Tekst i fotografije: Kristina Turković Lovrić

Back to top