Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Bjelovar predstavio potpore za poduzetnike

Grad Bjelovar puno ulaže u bjelovarsko gospodarstvo na različitim poljima. Tome pridonose i potpore za poduzetnike koje su se pokazale kao pun pogodak jer interes za njih je više nego dobar. 

Ovogodišnji Program potpora malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u Gradskoj je upravi u srijedu, 5. veljače 2020., predstavio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. Riječ je o osam mjera među kojima su i olakšice za investitore na području Grada, potpore za tradicijske i umjetničke obrte, potpore za poticanje radnih mjesta, potpore za ugradnju i nabavu strojeva i opreme. Tu je i mjera koju Grad Bjelovar provodi treću godinu zaredom – nagrada od 100 tisuća kuna za najbolju startup ideju, za što natječaj izlazi 17. ožujka. 

Ukupan iznos potpora je 2 milijuna kuna. Subvencionirat će se 50% od ukupno prihvatljivih troškova. Najniži iznos koji pojedinac može dobiti je 2000 kuna, dok je najviši 10 tisuća kuna. Natječaj za poduzetnike izlazi polovicom travnja. 

Zamjenik Brajdić tom je prilikom napomenuo kako se sve mjere rade u dogovoru s onima koji ih koriste – sa samim poduzetnicima. Istaknuo je kako su u prošloj godini 122 gospodarstvenika koristila gradske potpore. U svoje poslove uložili su oko 4 milijuna kuna, od čega je Grad subvencionirao oko milijun i pol.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content