Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Bjelovar u 2018. prijavio 68 projekata

Grad Bjelovar je u 2018. godini prijavio projekte u vrijednosti od čak 136.803.572,06 kuna, istaknuo je to gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare održanoj u petak, 4. siječnja 2019. godine.

Riječ je o 68 projekata, od kojih je njih 35 prijavljeno za financiranje iz fondova Europske unije i to u vrijednosti od oko 129 milijuna kuna. Na natječaje financirane iz državnog proračuna prijavljeno je pak 33 projekta u ukupnoj vrijednosti od 7.666.606,86 kuna.

Gradonačelnik je objasnio i kako je do kraja 2018. godine odobren 21 projekt za koje je iz vanjskih izvora ostvareno sufinanciranja u iznosu većem od 41 milijun kuna, a za još toliko projekata, prijavljenih za financiranje iz europskih fondova, očekuju se rezultati evaluacije.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, direktorica Tehnološkoga parka Bjelovar Ivana Jurković Piščević te članice gradskoga EU tima Andrea Posarić i Ivana Bekavac, koje su novinarima približile određene projekte za koje je povučen velik iznos novca, kao i one za koje se financiranje tek očekuje.

Državni tajnik Žunac izrazio je veliko zadovoljstvo uspjehom Grada Bjelovara te je dodao kako je dobro što su mnogi gradovi i općine prepoznali važnost europskih fondova jer lokalni proračuni nisu dovoljni da bi se razvijali na zadovoljavajući način. Također, rekao je da su europski projekti zahtjevni, traju, imaju svoju provedbu i puno zamki, no da sve ide prema planu te da je želja Ministarstva prema krajnjim korisnicima povećati razinu isplaćenosti u ovoj i sljedećoj godini.

Back to top