GRADILIŠTE NOVOG STADIONA S GRADONAČELNIKOM OBIŠAO PREDSJEDNIK HNS-A

Grad Bjelovar ulaže u sve segmente života grada, a jedan od njih zasigurno je i sport. U prilog tomu ide i činjenica da se trenutačno na području Bjelovara grade čak dva nogometna stadiona, a jedan financira Grad. Gradsku investiciju, u pratnji gradonačelnika Darija Hrebaka i njegovog zamjenika Igora Brajdića, obišao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić koji je izrazio oduševljenje viđenim.

Stadion u Bjelovaru na Poljani dr. Franje Tuđmana gradi se na zemljištu veličine 4 hektara prema zahtjevima za održavanje natjecanja 2. hrvatske nogometne lige. U tijeku je gradnja 1. faze koja se odnosi na izgradnju zgrade tribine. Kapacitet gledališta je od oko tisuću sjedećih mjesta od kojih je 600 natkriveno. Početkom ovog tjedna potpisan je ugovor za građenje 2. faze stadiona za gradnju glavnog nogometnog igrališta s prirodnom travom i opremom, pristupne nasipe oko glavnog igrališta, ograde i uređenje okoliša. Plan završetka obje faze je svibanj 2022. Nakon toga preostaje izgradnja parkirališta. Ukupna procijenjena vrijednost navedenih radova na stadionu je oko 22 milijuna kuna.

Ovu bjelovarsku investiciju došli su pogledati, uz ostale, i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić te dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Slavko Prišćan.

Delegacija je nakon toga obišla gradilište novog stadiona u Ždralovima gdje su ih dočekali predstavnici Nogometnog kluba Mladost Renato Radić, Vjekoslav Ćalušić i Stojko Mamić. Investitor stadiona u Ždralovima je tamošnji Klub, a Grad Bjelovar pomaže s oko 2,5 milijuna kuna tijekom tri godine, kako bi Klubu pomogao da lakše održava natjecanja te da izgradi stadion, vrijedan više od 7 milijuna kuna, vlastitim i novcem sponzora.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content