Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Korušec mališanima čitao priče u parku

Gradonačelnik Antun Korušec mališanima čitao priče u parku, 27. kolovoza 2016., središnji gradski park u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Posljednja u nizu ovogodišnjih Koestlinovih ljetnih čitaonica u bjelovarskom središnjem parku u subotu je, 27. kolovoza 2016., iznenadila i razveselila najmlađe Bjelovarčane i njihove roditelje. Naime, umjesto tete čitalice, knjigu u ruke uzeo je bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec i sa smiješkom mališanima pročitao jednu zanimljivu priču.

Pričom „Krilati servis“, autorica Snježane Husić i Marijane Jelić, gradonačelnik je skrenuo pozornost na funkcioniranje jednoga grada, ljudske vrline, ali i mane. Pričao je o dobroti, prijateljstvu te o vrijednostima koje donosi predani rad kako bi ljudi u gradu živjeli dobro i imali sve što im je potrebno, a bez čega bi nam svima život bio nezamisliv.

Na taj način djeca su se upoznala i s različitim zanimanjima, a na kraju i sa samim zanimanjem gradonačelnika. Kako bi još bolje upoznali svoj grad, nakon priče, uz pomoć svojih roditelja bojali su male grbove Grada Bjelovara te radili bedževe koje su kasnije mogli ponijeti kući.

Kad sam s djecom, moj je osmijeh drugačiji. S njima se osjećam prekrasno. A ova Ljetna čitaonica je najvrjednije i najbolje događanje na Bjelovarskom kulturnom ljetu. Da smo cijeloga ljeta imali samo čitaonicu i nijedno drugo događanje, mogli bi reći da je Bjelovarsko kulturno ljeto uspjelo, a čitaonici za djecu mogli bi dodijeliti Oscara u toj kategoriji, da takva nagrada postoji. Djeca ovdje uče čitati, slušati, razmišljati, potiče ih se na razvijanje mašte, motorike i različitih drugih vrijednosti koje su im potrebne u životu. I to ne samo čitanjem priča, već i radionicama na kojima doista rade svašta – od crtanja, bojanja, izrezivanja različitih likova do izrađivanja lutaka i lutkarskih predstava u čemu rado sudjeluju i roditelji, rekao je gradonačelnik Korušec.

U organizaciji udruge (R)evolucija, ljetne čitaonice su održavane svake subote od polovice lipnja do kraja kolovoza. Bjelovarsko kulturno ljeto već je prepoznatljivo po koristnim i obrazovnim dvosatnim čitaonicama u parku na dekicama na travi koje jednako vole i predškolska i djeca nižih razreda osnovnih škola, ali i roditelji, a održavaju se četvrto ljeto.

Tekst: Kristina Turković
Fotografije: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content