GRADONAČELNIK PRIMIO BJELOVARSKE ARGONAUTE

Na ovogodišnjem 25. Maratonu lađa natjecalo se ukupno 30 ekipa, a među njima su bile tri iz Bjelovara. Hrvatsko šumarsko društvo Bjelovar – Šumari osvojili su 11. mjesto, Sportska udruga Argo 14. i Sportska udruga Argosauri 16. mjesto. To je vrlo zahtjevna veslačka ruta dolinom Neretve, duga 22,5 kilometara od Metkovića do Ploča. Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je Udruga lađara Zagreb, drugo mjesto zauzela je Udruga lađara Stabline i treće Udruga lađara Crni put iz Metkovića.

Gradonačelnik Dario Hrebak čestitao je svim bjelovarskim ekipama te napomenuo da je na prijem došla ekipa Argo upravo zbog nevjerojatnog peha koji im se dogodio na natjecanju. Naime, dva su glisera, ubrzo nakon starta natjecanja, uzrokovali velike valove koji su potopili lađu Argonauta. Nakon izbacivanja vode kantama, uspjeli su prestići gotovo 16 ekipa i zauzeti 14. mjesto. O natjecanju i planovima govorili su Tomislav Smrček – Čonč, predsjednik i kapetan Argo 2 i Radoslav Rajić, kapetan Argo 1. Na prijemu su bili i Nikica Ljubek, trener te veslači Andrej Bublić, Tomislav Radić, Josip Župan i Bruno Ravenščak.

Inače, bjelovarski Argonauti bili su na utrci na Baltiku, a uskoro nastupaju u Sisku i Letovaniću. Sljedeće godine plan im je ići na utrke u Francusku, Njemačku i na Jadran. Kao krunu karijere, cilj im je nastupiti na Havajima.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content