Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradska koalicija izvrsno surađuje – u dvije i pol godine ostvareni mnogi vrijedni projekti

U dvije i pol godine, koliko je prošlo otkako je Dario Hrebak postao prvi čovjek Bjelovara te je izvršnu vlast preuzeo u koaliciji s HDZ-om, HSS-om i ABB-om, Grad Bjelovar realizirao je mnoge planirane, vrijedne projekte. Istaknuto je to na konferenciji za novinare u utorak, 18. veljače 2020., na kojoj su, uz bjelovarskoga gradonačelnika, sudjelovali i predstavnici koalicijskih partnera – predsjednik Gradskoga vijeća Ante Topalović (HDZ), zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec (HSS), zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić (HSLS) te Zdenka Henc (ABB).

Hrebak je podsjetio kako je Grad uz pomoć EU fondova u vrlo kratkom roku obnovio gotovo sve škole na području grada, a do kraja mandata sve će biti obnovljene. Također, sve zgrade gradskoga vrtića su energetski obnovljene što puno znači za standard djece koja ga pohađaju, a uz to roditeljima je u samo godinu dana snižena cijena vrtića sa 750 na 500 kuna. Kada je povlačenje novca iz europskih fondova u pitanju, u dvije i pol godine odobreno je sufinanciranje projekata ukupno vrijednih 140 milijuna kuna za koje Grad treba izdvojiti tek 26 milijuna kuna. Među ostalim, obnovljeni su gradski bazeni, poznati gradski sportsko-rekreacijski park Borik, unaprijeđene su gradske manifestacije po kojima je Bjelovar poznat, obnavlja se zgrada Doma kulture stara više od stotinu godina, gradi se novi vrtić, a u planu su i toplice na izvoru tople vode u Velikom Korenovu.

Sve to tek je dio gradskih projekata koji su rezultat dobre suradnje s koalicijskim partnerima, istaknuto je na konferenciji za novinare. Tom prilikom, gradonačelnik Hrebak osvrnuo se i na održanu konferenciju za novinare gradske oporbe, koja je uoči sjednice Gradskoga vijeća objavila kako neće podržati osnivanje novoga poduzeća Terme Bjelovar, koji će biti zadužen za izgradnju bjelovarskih toplica.

-Oporba bi trebala biti naš korektiv, to i očekujem, no ono što smo od njih čuli nije argumentirano ni u redu. Prije par mjeseci su nas prozivali zašto ne gradimo toplice, a danas kada smo izvršili istraživanja i imamo dokaze da je topla voda u Velikom Korenovu dostatna za takav projekt, prozivaju nas zašto ih gradimo – čudi se bjelovarski gradonačelnik.

Dodaje kako danas u Bjelovaru radi oko 600 ljudi više, u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, te da se proračun puni i više nego dobro s obzirom na to da je prirez s 12% snižen u godinu dana na 6%, a od sljedeće godine, bude li sve kako treba, plan je ukinuti ga u potpunosti. Treba napomenuti i da je prirez snižen prvi put nakon 18 godina. Isplate Grada Bjelovara putem aplikacije transparentnosti imaju oko 40 tisuća pregleda, napominje, te zaključuje kako bi volio uskoro vidjeti i prvu transparentnu županiju koja će se povesti za bjelovarskim primjerom.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content