I OVE GODINE VESELJE UOČI USKRSA – U SREDIŠTU GRADA IZLAGAČI, PODJELA RIBICA, POTRAGA ZA PISANICAMA

Veliki tjedan vrijeme je pripreme za naš najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Podrazumijeva to različite običaje, a neke od njih njeguje i Grad Bjelovar u sklopu manifestacije Pisanicom do Uskrsa.
I ove godine, na Veliki petak 7. travnja u 10 sati, u središtu grada, već tradicionalno, dijelit će se riba za obrok. Na jelovniku je 1000 besplatnih porcija papalina i šarana s prilogom , a koje će pripremati Športsko-ribolovno društvo Česma, rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić na konferenciji za novinare.

Na Veliku subotu, 8. travnja, u 11 sati počinje Potraga za pisanicama za naše najmlađe sugrađane. U središnjem gradskom parku bit će skriveno 5000 čokoladnih pisanica.  Prije početka Potrage sakrivat će ih i čuvati treneri Malog olimpijca, Bjelovarskog plivačkog kluba, Atletskog i Gimnastičkog kluba, a pomoći će im i članovi Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.  Mališane će zabavljati i kostimirani mladi glumci Bjelovarskoga kazališta, a u 11:30 sati stižu i popularni Moto Zečevi, odnosno članovi Moto kluba White City Riders, koji će i ovaj put darivati djecu.

Naravno, i ove godine u dva dana – u petak i subotu, predstavit će se izlagači u kućicama i na štandovima, no ovaj put bit će smješteni u parku radi obnove korza, istaknuo je zamjenik Brajdić te se još jednom zahvalio svima koji sudjeluju u manifestaciji na bilo koji način, a posebice u uređenju grada.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content