Bjelovarsko kazalište predstavom “Ima li mrtvih” osvojilo još četiri nagrade

Gradonačelnik Antun Korušec primio glumce Bjelovarskog kazališta – Ognjena Milovanovića, Saru Lovrić, Ivana Ilekovića i Mihaela Haraminca te njihovu predsjednicu Margaretu Fabičević povodom nastupa na 5. festivalu amaterskih kazališta i osvajanja četiri važne nagrade, 4. rujna 2012., ured gradonačelnika Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević

Povodom još jednog uspjeha Bjelovarskog kazališta, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima je u utorak, 4. rujna 2012. godine, primio glumce Bjelovarskog kazališta – Ognjena Milovanovića, Saru Lovrić, Ivana Ilekovića i Mihaela Haraminca te njihovu predsjednicu Margaretu Fabičević.

Bjelovarsko kazalište je 1. rujna 2012. godine u Slavonskom Brodu sudjelovalo na 5. festivalu amaterskih kazališta te je predstavom “Ima li mrtvih” osvojilo četiri važne nagrade. To su nagrade za: najbolju kostimografiju – Marija Šarić Ban, za najbolju sporednu mušku ulogu – Ognjen Milanović, za najbolju režiju – Vladan Ivković te nagrada stručnog povjerenstva, na čelu s docentom Robertom Raponjom, za najbolju predstavu u cjelini.

Čestitajući redatelju, glumcima, kostimografkinji te rukovodstvu Bjelovarskog kazališta, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec rekao je da Bjelovarsko kazalište odlično radi i da je kruna uspješnog rada ove sezone predstava „Ima li mrtvih?“ režisera Vladana Ivkovića. Stoga je Bjelovarsko kazalište, zbog kvalitete predstave „Ima li mrtvih?“, dobilo priliku revijalno predstavljati Hrvatsku na državnom festivalu amaterskih kazališta BiH u Bugojnu početkom srpnja ove godine. Dobili su i poziv od Sabora kulture da idu i na Slovenski državni festival u Postojni na kojem će nastupiti kao najbolja predstava iz Republike Hrvatske na završnom danu festivala 29. rujna 2012. godine.

Također, u organizaciji Sabora kulture RH nastupaju 28. listopada 2012. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u revijalnom programu, na kojem nastupaju svi pobjednici državnih festivala svih vidova kulturno umjetničkog amaterizma (kazalište, pjesništvo, folklor, puhači, likovnjaci, zborsko pjevanje i dr.).

Margareta Fabičević, predsjednica Bjelovarskog kazališta, pohvalila je mladu ekipu koja je uz puno napora postigla izvrsne rezultate na koje su svi zajedno ponosni. Istaknula je kako kroz rujan subotom i nedjeljom od 11 sati primaju nove članove, a za upis nije presudan talent već volja za radom. Osim glumaca, dobrodošli su i stručnjaci za rasvjetu, ton, kostime. Neki članovi su nakon dana provedenih u kazalištu krenuli u profesionalne glumačke vode, a ono što je zajedničko svima je da se s radošću sjećaju dana provedenih u kazalištu.

Bjelovarsko kazalište ima na repertoaru tri predstave za srednjoškolce i odrasle, a to su: „Ima li mrtvih“, „Meko okidanje“ i „U iščekivanju Godota“, a svaku nedjelju u 17 sati izvode se predstave za djecu.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content