IZNIMAN INTERES BJELOVARČANA ZA KAZALIŠTE – DO OŽUJKA VIŠE OD 1400 GRAĐANA POGLEDALO PREDSTAVE

U siječnju je u bjelovarskom Domu kulture počeo program pod nazivom „Kazalište u gostima“. Do ožujka je odigrano pet predstava, što je privuklo ukupno 1️⃣4️⃣2️⃣0️⃣ građana, istaknuo je na konferenciji za novinare gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

U sklopu Kazališta u gostima odigrane su predstave “Kako je počeo rat na mom otoku”, “Halatafl”, “Mr. single”, “Naš razred”, “Cosa Nostra”, a 2. travnja odigrat će se i posljednja predstava u ovom dijelu godine – “Škrtac”, u izvedbi zagrebačkog satiričkog kazališta Kerempuh”.

Ukupan trošak za šest predstava je 13 tisuća eura, a Grad Bjelovar je za cijelu godinu izdvojio 100 tisuća kuna te se od rujna očekuje nastavak programa, otkrili su ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar Denis Hladiš i naš poznati glumac Ivan Ožegović, koji pomaže u odabiru renomiranih kazališta.

Bjelovarčani ove godine doista mogu uživati u bogatoj kazališnoj ponudi jer uz navedenih šest predstava, održani su i Susreti profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej s 12 besplatnih predstava, u tijeku je Mali BOK sa šest predstava u 14 izvedbi, a 28. travnja počinje BOK fest s predstavama za odrasle u svojem 20. izdanju, također s desetak predstava. Dakle, od siječnja do sredine svibnja u Bjelovaru će se održati oko 35 predstava što je veliki pomak u odnosu na prijašnje godine i izuzetno velika stvar za naš grad i kulturu, a što pokazuje i opravdanost obnove Doma kulture, kaže gradonačelnik Hrebak.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content