Gradonačelnik Grada Bjelovara potpisao ugovore s novom grupom pomoćnih radnika zaposlenih na javnim radovima (lipanj 2017.)

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak potpisao Ugovore o radu na određeno vrijeme s novom grupom zaposlenih koja će četiri mjeseca raditi na javnim radovima, 16. lipnja 2017., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Krajem 2009. godine Grad Bjelovar se uključio kao poslodavac u provođenju mjera Vlade Republike Hrvatske za zapošljavanje osoba na javnim radovima, a koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Državne su to potpore za zapošljavanje ciljanih skupina, nezaposlene osoba koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih. Prioritet kod izbora radnika u ovoj grupi odnosio se na status hrvatskog branitelja te osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak u petak je, 16. lipnja 2017. godine, potpisao Ugovore o radu na određeno vrijeme s novom grupom koja će četiri mjeseca raditi na javnim radovima kao pomoćni radnici na održavanju mjesnih odbora. Radi se o pet nezaposlenih muškaraca, od kojih su dvojica osobe s invaliditetom i trojica hrvatski branitelji. Oni će od 19. lipnja 2017. godine do 18. listopada 2017. godine raditi na pomoćnim poslovima održavanja prozora, stolarije i namještaja, zidnih pločica, sanitarnog čvora i podnih pločica, čišćenja okoliša i parka ispred mjesnih odbora, čišćenja snijega, pomoćnim poslovima bojanja stolarije, soboslikarskih radova te bojanja klupa i stolaca.

Bruto plaća radnika iznosi 3.839,47 kuna koje financira Zavod za zapošljavanje. Zavod će platiti i putne troškove onima koji imaju više od 2 km od kuće do mjesta poslodavca.

Grad Bjelovar zapošljava radnike, radi prijavu/odjavu na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, financira edukaciju iz zaštite na radu i zaštite od požara, prati rad zaposlenih, vodi evidenciju dolaska na posao, dostavlja izvješća Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te će financirati potreban materijal koji će radnici koristiti za održavanje mjesnih domova.

Na potpisivanju su bili i Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika, Milan Mateković, pročelnik za društvene djelatnosti te Ruža Hrga, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Bjelovar.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top