Jubilarna, 25. Terezijana trajat će pet dana

Počele pripreme za najveću bjelovarsku manifestaciju

Počele su pripreme za jubilarnu, 25. po redu bjelovarsku manifestaciju Terezijanu. Za razliku od prijašnjih, ovogodišnja će trajati čak pet dana u središtu grada, točnije od 18. do 22. lipnja. I ove je godine, uz potporu Grada Bjelovara, organizira Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar.

Pred nama je najveća manifestacija koja ove godine proslavlja svojih četvrt stoljeća održavanja i želja nam je u pet dana programa ponuditi najbolji i najraznovrsniji program za sve naraštaje, ali i predstaviti ono najbolje iz našeg bjelovarsko-bilogorskog kraja. Već sada mogu otkriti da nas očekuje znanstveni kolokvij o Mariji Tereziji koji organizira HAZU, u što se uključila i Bjelovarsko – križevačka biskupija, a Gradski muzej Bjelovar priprema vrlo zanimljivu izložbu posvećenu toj velikoj vladarici čijom zaslugom je i osnovan naš grad. Prošle godine pandemija koronavirusa odgodila je većinu manifestacija te se ove godine nadamo puno boljoj epidemiološkoj situaciji i kako ćemo u pet dana programa uspjeti na ulice i trgove grada dovesti što više posjetitelja kojima jamčimo sjajnu zabavu – pojasnila je direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Vezano uz organizaciju tog bjelovarskoga jubileja, održan je i sastanak predstavnika Grada Bjelovara i Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar s predstavnicima najvažnijih gradskih institucija i udruga, koje sudjeluju u osmišljavanju programa.

Organizacijski odbor oformljen je s ciljem da svi zajedno osmislimo što kvalitetniji i sadržajniji program. Uskoro ćemo organizirati sastanak i s bjelovarskim ugostiteljima te obrtnicima i izlagačima, kao i svim drugim akterima iz kulturnog i društvenog života kako bismo čuli što više razmišljanja i dogovorili i njihov način sudjelovanja u ovogodišnjoj manifestaciji. Ove godine očekujemo oko 50 000 posjetitelja. Upravo zato smatramo još većom obvezom uložiti dodatni napor u razinu kvalitete programa. Cilj nam je da Terezijana postane prepoznatljiva i važna turistička priča našeg kraja koja će dodatno privući posjetitelje u Bjelovar i na Bilogoru – izjavio je na sastanku zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Da je Terezijana postala velika kulturna, turistička i zabavna manifestacija svjedoči i to što će uskoro dobiti i svoju službenu internetsku stranicu na kojoj će biti objavljivane sve važne vijesti i najave događanja. Naravno, organizatori ističu i da se nadaju popuštanju mjera te dobroj epidemiološkoj situaciji kako bi se sve planirano moglo i ostvariti.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content