Gradonačelnik potpisao ugovore za poduzetničke kredite s još tri banke

Gradonačelnik potpisao ugovore za poduzetničke kredite s još tri banke

Grad Bjelovar raspisao je javni poziv bankama za kreditiranje poduzetnika u 2012. godini na koji se javilo šest banaka. Početkom travnja 2012. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao je Ugovore o poslovnoj suradnji s prve dvije banke: Erste & Steiermärkische Bankom i Podravskom bankom.

U srijedu, 16. svibnja 2012. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao je Ugovore o poslovnoj suradnji s još tri banke: Zagrebačkom bankom, Raiffeisen bankom i Splitskom bankom.

Banke vlastitim sredstvima formiraju kreditni fond za ovaj projekt iz kojega će se odobravati poduzetnički krediti. Ukupan kreditni fond u svim bankama je 30 milijuna kuna. Zahtjeve za kredit mogu podnijeti: obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, profitne ustanove i obiteljska gospodarstva. Pravo na korištenje subvencionirane kamate Grada Bjelovara na poduzetnički kredit od 2% ima poduzetnik koji prvenstveno ulaže u proizvodnu djelatnost i novo zapošljavanje te koji namjerava ulagati na području Grada Bjelovara, bez obzira na sjedište odnosno prebivalište. Namjena kredita može biti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata, nabavu opreme ili dijela opreme te obrtna sredstva u funkciji investicije (do 20%). Ove godine najniži iznos kredita je 40 tisuća kuna, a najviši 2,5 milijuna kuna u protuvrijednosti EUR-a.  Rok otplate kredita je do 10 godina, uključujući poček do 2 godine.

Redovna kamatna stopa je: 3M EURIBOR + 5,55 p.p godišnje. Visina Euribor-a utvrđuje se kalendarski kvartalno, dva radna dana prije prvog u mjesecu i vrijedi za tekući kvartal.

Očekuje se još potpisivanje Ugovora s Privrednom bankom.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content