Uskoro počinje Mali BOK i 14. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i Irena Hlupić-Rašo, selektorica dječjih predstava Malog BOK-a najavili jubilarni Mali BOK

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i Irena Hlupić-Rašo, selektorica dječjih predstava Malog BOK-a u četvrtak su, 15. ožujka 2012. godine najavili ovogodišnji, jubilarni Mali BOK.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec podsjetio je prisutne da je Grad Bjelovar prije deset godina krenuo u organizaciju Bjelovarskih odjeka kazališta, BOK FEST-a, jedinstvenu manifestaciju koja objedinjuje kazališne predstave za djecu i odrasle. Već nekoliko godina BOK FEST se organizira u dva dijela. Ožujak je namijenjen za Mali BOK, a ove će se godine „veliki“ BOK FEST održati od 4. do 12. svibnja. Nastojat ćemo imati isti termin svake godine – naglasio je gradonačelnik – kako bi BOK FEST mogli uvrstiti u godišnje turističke i druge programe.

Mali BOK počinje 21. ožujka predstavom Scene Gorica „Pinokio“, a završava 25. ožujka 2012. godine predstavom „Grozdana na zrnu papra” Bjelovarskog kazališta. Selektorica Irena Hlupić-Rašo najavila je sedam predstava, od kojih su tri besplatne. Tri su predstave namijenjene vrtićima i osnovnim školama, a jedna predstava „Ogledalce, ogledalce“ je u slobodnoj prodaji. Ovogodišnji Mali BOK u znaku je opere. Stoga je i predstava – opera Hrvatskog narodnog kazališta „Vještica Hilari ide u operu“ posebnost ovog Malog BOK-a.

U povodu ovogodišnjeg jubilarnog Malog BOK-a u Bjelovaru će se od 27. do 30. ožujka održati 14. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej. Susret je u organizaciji Grada Bjelovara i Ministarstva kulture. Assitej je Udruženje kazališta za djecu i mlade, utemeljeno 1965. godine. Danas Assitej ima podružnice u osamdesetak zemalja. Hrvatski centar Assitej osnovan je 1996. godine i okuplja 22 profesionalna kazališta za djecu, 14 profesionalno vođenih dramskih studija i pet dramskih umjetnika koji rade u kazalištima za djecu i mlade. Sve predstave na Susretu su besplatne.

Generalni sponzor Malog BOK-a je Koestlin, a medijski pokrovitelji su Bjelovarsko-bilogorski radio, Bjelovarac, Soundset Terezija i Bjelovarski list.

Više o predstavama pogledajte:
Program - Mali BOK 2012 / 0.1 MiB /

Program 14. susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej / 0.5 MiB /

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content