Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Uskoro počinje ljetni malonogometni turnir „PAN 2016.“

U organizaciji Grada Bjelovara, Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i Carlsberga Croatie d.o.o., na starom rukometnom igralištu u Bjelovaru od 10. lipnja do 2. srpnja 2016. trajat će ljetni malonogometni turnir „PAN 2016.“. Prijave za natjecanje traju do 6. lipnja, a očekuje se više od 30 ekipa seniora i veterana koje će zaigrati ispred više od 20 tisuća posjetitelja na tribinama.

Više o svemu na konferenciji za novinare, u srijedu 1. lipnja 2016., otkrili su zamjenica bjelovarskog gradonačelnika Lidija Novosel i Slavko Prišćan, predsjednik Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Prisutni su bili i predsjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara Vanja Posavac, tajnik županijskog Nogometnog saveza Tomislav Barić te Ana Vrhovnik, direktorica Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima.

Grad Bjelovar je osigurao 10 tisuća kuna za pobjednike turnira, a u suradnji s Gradskim poduzećem za upravljanje sportskim objektima, osigurano je i korištenje ovog prekrasnog igrališta, rekla je novinarima zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel. Da Grad Bjelovar podržava sport u gradu i sportski način života, dovoljno govori i činjenica da za sport izdvaja više od 6 milijuna kuna na godinu putem Sportske zajednice Grada Bjelovara.  Riječ je o tri posto većem iznosu nego što je preporuka Hrvatskog olimpijskog odbora o tome koliko bi gradovi trebali izdvajati za sport iz svoga proračuna, napomenula je zamjenica Novosel te je pozvala sve građane da dođu navijati za svoje favorite. S obzirom da se malonogometni turnir održava u vrijeme Europskog nogometnog prvenstva, u terminima kada će igrati Hrvatska bit će i organizirano gledanje utakmica.

Slavko Prišćan, predsjednik Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, istaknuo je zadovoljstvo s izvrsnom suradnjom s Gradom Bjelovarom koji ih uvijek podržava i izlazi im u susret. Nagrade za sudionike svake su godine sve veće, rekao je, a ove godine fond nagrada je 22 tisuće kuna koje će rasporediti po ekipama s obzirom na osvojena mjesta u seniorskoj i veteranskoj kategoriji. Organizirat ćemo i nastupe mladih igrača u pauzama jer imamo velik broj talenata, istaknuo je Slavko Prišćan.

Zamjenica gradonačelnika prisutne je upoznala i s podatcima da u Bjelovaru postoji 11 nogometnih klubova, a registriran je 621 nogometaš. Od toga njih 250 je seniora te 371 mladih. Također, više od 500 neregistriranih je mladih igrača koji idu u sportske škole. To je samo dokaz kako je nogomet zasigurno najpopularniji sport u gradu, rekla je zamjenica.  

Na kraju je podsjetila i kako staro rukometno igralište, bez naknade, svakodnevno koriste 2. osnovna škola Bjelovar, Tehnička i Obrtnička škola Bjelovar te nekoliko rekreativnih skupina. Napomenula je i da svi koji žele koristiti igralište to mogu besplatno. Potrebno je samo nazvati broj koji se nalazi na ulazu na igralište te se jednostavno najaviti za termin. Da bismo lakše sve organizirali vezano uz potrebnu brigu i čuvanje igrališta, od 1. svibnja 2016. zaposlena je jedna osoba koja će svakodnevno biti ovdje i paziti na igralište, istaknula je Lidija Novosel.

Tekst i fotografije: Kristina Turković

 

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content