MATE JANKOVIĆ I BURGER FESTIVAL STIŽU NA TEREZIJANU – OTVOREN I JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE UGOSTITELJA I IZLAGAČA NA MANIFESTACIJI

Najveća gradska manifestacija, Terezijana, koja se održava od 13. do 16. lipnja, postat će pozornica popularnog Burger festivala, najavili su gradonačelnik Dario Hrebak, njegov zamjenik Igor Brajdić, naš popularni chef Mate Janković te glasnogovornica Burger festivala Zrinka Ferina.

Riječ je o jednom o najpoznatijih festivala ulične hrane u regiji, u organizaciji kreativne agencije „Kokoš ili jaje“, ekipe strastvenih gurmana i eventmajstora, koji stoje iza Fuliranja i Burger festivala u Zagrebu, a na Terezijani nastupaju kao partneri i sponzori. Bjelovar je peti grad u Hrvatskoj u kojemu se predstavlja Burger festival.
Uz Burger festival, Terzijana ove godine diže ljestvicu u ponudi, ne samo kada je hrana u pitanju, već i zabava jer s burgerima stižu i najpoznatiji hrvatski chefovi.
“Cilj nam je donijeti uspjeh zagrebačkog burger festivala u Bjelovar te kreirati novi gastro sadržaj gradu tijekom legendarne Terezijane”, kažu organizatori te, uz Matu Jankovića, najavljuju i dolazak chefova Ivana Pažanina i Marina Medaka.

Tako će na prvom bjelovarskom izdanju Burger Festivala sa svojim gurmanskim kreacijama nastupit će Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Picnic, 4 burgers i Rougemarin, dok će se za žedna grla pobrinuti kreativna i uhodana ekipa Gingle Bellsa i Central bara, a u najavi je i još jedno slavno chefovsko ime koje organizatori za sada čuvaju kao iznenađenje.

“U današnjoj kuhinji jednostavnost je često podcijenjena, no mi vjerujemo kako je uz dobre namirnice upravo ona ključna za dobivanje okusa kojeg nećete tako lako zaboraviti. Pozdravljam građane Bjelovara i okolice koji će vjerujem biti naši posjetitelji na Terezijani. Obično, kada čovjek dođe u neku sredinu najaviti festival mora sipati bombone, uveličavati i lagati. Ovdje to nije slučaj, ovdje je sve zaista odlično posloženo i organizirano, a i središnji park je zaista prekrasan. Primljeni smo kao nigdje drugdje i znamo da dolazimo u jednu jako produktivnu i zdravu okolinu. Cilj nam je dati dobar proizvod i stati iza tog proizvoda da bi to mogli ponoviti opet sljedeće godine na zadovoljstvo građana i organizatora ”, ističe chef Mate Janković.

Osim samoj kvaliteti burgera, Burger Festival, kažu, veliku pažnju posvećuje izgledu, programu i atmosferi, kao i održivosti i brizi za okoliš. Sav potrošni materijal koji koriste je od reciklirajućeg materijala i odvojen u zasebna mjesta, ističu.
“Zajedno u suradnji s našim pokroviteljima, izlagačima, programskim partnerima i posjetiteljima trudimo se svake godine biti bolji na svim razinama i to Burger Festival čini najrelevantnijim i najposjećenijim festivalom ulične hrane u regiji”, tvrde organizatori.

Konferencija za novinare bila je i dobra prilika za najaviti Javni poziv za ugostitelje i izlagače, koji će ponuditi svoje usluge na Terezijanu. Javni poziv izašao je danas na internetskim stranicama Grada Bjelovara, Turističke zajednica Bilogora-Bjelovar te Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar. Otvoren je do 15. svibnja. Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić napomenuo je da su cijene zauzimanja izlagačkog prostora niže u odnosu na prošlu godinu te upravo radi toga, smatra, nema ni razloga za višim cijenama ponude.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content