Ministar Željko Jovanović posjetio gradilište Učeničkog doma u Bjelovaru

Ministar Željko Jovanović posjetio gradilište Učeničkog doma u Bjelovaru, 22. travnja 2014. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U utorak, 22. travnja 2014. godine ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sa suradnikom Petrom Šokićem, načelnikom Sektora za financijske poslove, sudjelovao je na radnoj sjednici Povjerenstva za praćenje radova na izgradnji Učeničkog doma u Bjelovaru.

Nakon sjednice, domaćini gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima, saborska zastupnica i predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavac te župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs sa suradnicima, članovi Povjerenstva, predstavnici izvoditelja radova i nadzora na Učeničkom domu ministru su pokazali gradilište Učeničkog doma.

Na gradilištu je ministar Jovanović iskazao svoje zadovoljstvo napretkom izgradnje objekta. Napokon, rekao je, došao sam na gradilište gdje nema problema, gdje izvođač radove izvode brzo i kvalitetno te gdje je moguć završetak građevinskih radova i prije roka.

Ministar je, uz ostalo rekao, da je sretan što Grad Bjelovar vodi računa o obrazovanju, od predškolskih ustanova do srednjih škola te Visoke tehničke škole. Bjelovarska obrazovna vertikala može poslužiti kao primjer i drugim gradovima.

Gradonačelnik Antun Korušec je podsjetio prisutne da je Grad Bjelovar već uložio preko osam milijuna kuna za Učenički dom (vrijednost zemljišta te izrada potrebne projektne dokumentacije, itd.). Nakon završetka izgradnje, Grad Bjelovar će Učenički dom predati osnivaču i vlasniku, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Cilj nam je, rekao je, da kvaliteta života u Bjelovaru bude veća, i da kroz obrazovanje mladih, stopa zapošljavanja bude što veća. Izgradnja Učeničkog doma je svakako još jedan pomak u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorsku županiju ali i mnogo šire, imajući u vidu da je Bjelovar interesantan ne samo srednjoškolcima, već je interesantan i visoko školarcima iz cijele Hrvatske.

Novinarima se obratio i župan Damir Bajs koji je također zadovoljan građevinskim radovima. Rekao je da će Županija izdvojiti 4,5 milijuna kuna te smatra kako nema sumnje da će radovi biti završeni po planu.

Ukupna investicija izgradnje i opremanja Učeničkog doma iznosi oko 40 milijuna kuna. Dom će imati 240 ležaja i popratne sadržaje. Financira se iz državnog (75%), gradskog (15%) i županijskog proračuna (10%).

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top