Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljene mjere za pčelarstvo u 2018. godini i stručno studijsko putovanje pčelara s područja Grada Bjelovara u Gornju Austriju

Grad Bjelovar u suradnji sa Saveznim ministarstvom održivosti i turizma Republike Austrije te Poljoprivrednom komorom Gornje Austrije 19. i 20. travnja ove godine organizira stručno studijsko putovanje u Gornju Austriju za pčelare s područja Grada Bjelovara. Tom prilikom, naši pčelari među ostalim posjetit će Pčelinji raj Neubauer, Savez pčelara Gornje Austrije te razna druga gospodarstva. Osim razgledavanja ovo stručno putovanje odlična je prilika za razmjenu iskustava, rečeno je danas na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Sonja Novak, viši stručni suradnik za poljoprivredu, ugostiteljstvo i trgovinu Miroslav Šmit te u ime Pčelarske udruge „Bilogora“ Bjelovar predsjednik Vladimir Maturanec i član Miroslav Petreković.

Osim predstavljanja programa stručnog putovanja, zamjenik gradonačelnika na konferenciji je rekao da je do sada pristiglo 56 zahtjeva bjelovarskih pčelara za poticajne mjere ukupnoga iznosa 127.000 kuna. Poticajne mjere bit će isplaćene u roku 30 dana od dana potpisivanja Odluke, a očekuje se da će u cijelosti biti isplaćene tijekom svibnja.

Usporedbe radi, u 2013 nije bilo potpora za pčelarstvo, 2014. od predviđenih 20.000 kuna, iskorišteno je 0 kuna, kao i u 2015., dok je u 2016. godini iskorišteno 5005 kuna, a u 2017. godini 2359 kuna. Zamjenik Brajdić naglasio je da ga zanima samo budućnost, i da će uvijek pokušati biti bolji u odnosu na prethodno razdoblje jer samo tako će Bjelovar moći napredovati.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content