Najavljena 12. večer nacionalnih manjina

Večer nacionalnih manjina u Bjelovaru će se održati 12. put zaredom i to 24. studenoga 2018. u Dvorani europskih prvaka s početkom u 19 sati, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

12. večer nacionalnih manjina – plakat

I ove godine organiziran je bogat program u kojemu će nastupiti devet nacionalnih manjina. Predstavit će se bošnjačka, češka, mađarska, makedonska, njemačka, romska, ruska, slovačka, srpska nacionalna manjina, ali i društva iz Albanije, Češke te Hrvatske. Nastupe će upotpuniti i ponuda gastronomskih delicija karakterističnih za njihovu matičnu zemlju koje će posjetitelji moći kušati na samom ulazu u dvoranu.

Glavni pokrovitelj priredbe je Grad Bjelovar, a sufinancira je i Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Večer nacionalnih manjina dokaz je da smo multikulturalan, tolerantan grad što svakako želimo i ostati jer prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. u Bjelovaru živi čak 21 nacionalna manjina od 22 registrirane manjine u Hrvatskoj, istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Dario Hrebak.

Back to top