Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Najava Večeri nacionalnih manjina 2017.

Najava Večeri nacionalnih manjina 2017.

Jedanaesta po redu Večer nacionalnih manjina u Bjelovaru održava se u subotu, 25. studenoga 2017. godine s početkom u 19,00 sati u Školsko-sportskoj dvorani, Poljana dr. Franje Tuđmana 4, Bjelovar.

Priredba je to koja predstavlja djelić kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj kroz tradicionalnu pjesmu, ples i običaje. Tom prilikom, predstavnici nacionalnih manjina tradiciju svoje zemlje dočarat će i kulinarskim specijalitetima u predvorju dvorane.

U programu nastupaju češka, mađarska, njemačka, poljska, romska, slovačka, slovenska, srpska i ukrajinska nacionalna manjina. Poljska manjina prvi puta nastupa na Večeri nacionalnih manjina. Kao posebni gosti nastupit će Ansambl „Bosnia folk“ Zenica iz Bosne i Hercegovine te hrvatsko društvo HORKUD Golub iz Bjelovara.

Organizator, sada već tradicionalne i jedinstvene priredbe u Hrvatskoj je Češka obec Bjelovar. Glavni pokrovitelj i suorganizator je Grad Bjelovar. Supokrovitelj je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Plakat i pozivnica

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content