Najavljen 4. Komedija fest u Bjelovaru

Najavljen 4. Komedija fest, 10. rujna 2014., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarskog kazališta održali su u srijedu, 10. rujna 2014. godine konferenciju za novinare i najavili 4. Komedija fest u Bjelovaru.

Na konferenciji su sudjelovali: gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i zamjenice gradonačelnika Lidija Novosel i Jasna Višnjević te Maja Margareta Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta i selektorica Komedija festa, Miro Benkus, tajnik Bjelovarskog kazališta i Dubravko Adamović, predsjednik Upravnog odbora Komedija festa u Bjelovaru.

Na ovogodišnjem Komedija festu (od 15. do 21. rujna), najavila je zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel, osam će amaterskih kazališta (7 iz Hrvatske i 1 iz BiH) izvest osam predstava. Nakon Tjedna udaraljkaša, BOKfesta, Terezijane, Bjelovarskog ljeta i drugih događanja, u Bjelovaru počinje Komedija fest, popularni i vrlo posjećeni festival komedija. Na protekla tri festivala nastupilo je petnaest najboljih amaterskih kazališta iz Hrvatske i jedno iz Slovenije sa dvadeset i jednom odličnom komedijom, koje je vidjelo oko 3.500 osoba.

Na Komedija festu se dodjeljuju i nagrade prema odluci Prosudbene komisije, koja je sačinjena od poznavatelja kazališne umjetnosti. Dodjeljuje se i nagrada za najbolju predstavu po odluci publike.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora Dubravka Adamovića ove godine natječe se šest predstava u raznim kategorijama: za najbolju scenografiju, kostimografiju, sporednu glumicu, sporednog glumca, glumicu, glumca, redatelja ili redateljicu i za najbolju predstavu. Publika će i ove godine izabrati najbolju predstavu po svojoj ocjeni.

Više o samim predstavama govorila je selektorica Komedija festa Maja Margareta Fabičević koja je prisustvovala raznim festivalima i potrudila se da u Bjelovar i ove godine dovede najbolje predstave.

Ulaznice se mogu kupiti u kućici na korzu ili sat vremena prije predstave. Cijena ulaznice je 20,00 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike je 10,00 kuna.

Program 4. Komedija festa

Više o 4. Komedija festu na stranicama Bjelovarskog kazališta

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top