Najavljen 6. DOKUart (od 1. do 7. listopada 2011. godine)

Najavljen 6. DOKUart

U ponedjeljak, 26. rujna 2011. godine održana je konferencija za novinare o šestom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma – DOKUart kojemu je Grad Bjelovar pokrovitelj. Na konferenciji, održanoj na gradskom Korzu, sudjelovali su, uz predstavnike Grada Bjelovara na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušcem i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Maletićem, i organizatori Denis Hladiš, predsjednik Udruge za promicanje kulture DOKUart, Marijana Kranjec, dopredsjednica i Dražen Kranjec, tajnik Udruge.

U sedam dana, od 1. do 7. listopada 2011. godine, prikazat će se četrnaest filmova iz Njemačke, Bugarske, Nizozemske, Rumunjske, Kine, Srbije i Hrvatske. Na DOKUartu hrvatsku premijeru imat će nizozemski film „Mama“.

U konkurenciji Malog DOKUarta i ove godine je tridesetak filmova. Najbolji će biti nagrađeni video kamerom, stativom za kameru i softwareom za montažu.

U popratnom programu DOKUarta, uz DOKUradionice za osnovnoškolce, ove godine održat će se i multimedijalna izložba te okrugli stol o važnosti kina kao javne ustanove u kulturi, pod nazivom „Hoću kino“. DOKUart na selu ove godine je u Velikoj Pisanici. Biti će tu i glazbenih večeri i promocija knjige. Naravno, tu je i prepoznatljiv DOKUbus u kojem će se na Korzu besplatno prikazivati DOKUhitovi.

Prodaja karata za ovogodišnji DOKUart počinje 28. rujna od 10 sati u predvorju Doma kulture. Cijena ulaznice je 20 kuna, a festivalski paket (7 ulaznica) je 100 kuna.

Glavni program počinje svakoga dana tijekom festivala u 20 sati u Domu kulture.  

Više o ovogodišnjem DOKUartu pogledajte na stranicama Udruge za promicanje kulture http://www.dokuart.hr

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content