NAJAVLJENA JAZZICA I BJELOVARSKO KULTURNO LJETO

Jazzica, festival jazz glazbe, trajat će od 27. do 30. lipnja, s tim da će se prvi put u šest godina, koliko se održava, prvi dan festivala održati u Domu kulture jer na pozornicu stiže izvrsni Borna Šercar, Jazziana Croatica i Lado.

Nakon toga, festival se seli na otvoreno pod zvijezdama, kao i prijašnjih godina, u središnji gradski park, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program festivala.

Nakon Jazzice, od 1. srpnja, Grad Bjelovar organizira Bjelovarsko kulturno ljeto sa svojim ustanovama, udrugama i pojedincima koji svake godine pokažu ono najbolje od sebe i čine naš grad življim tijekom vrućih dana, istaknuo je na konferenciji za novinare gradonačelnik Dario Hrebak.

I ove godine pronaći će se za svakoga ponešto. Na programu je 21 koncert uz još desetak koncerata u sklopu programa kulturne baštine gdje će nastupiti naši KUD-ovi. Također, građani će i ove godine u parku moći uživati u filmskom programu u sklopu Filmodroma, kojega organizira Udruga DOKUart, te Ljetnoga kina u organizaciji Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar. Riječ je o ukupno 16 filmova tijekom ljeta. Bjelovarsko kazalište pripremilo je predstave i glumačke radionice za djecu i odrasle, a organizira i Komedija fest u rujnu. Različite radionice organizira i Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, a Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar popularne čitaonice-igraonice za djecu. Na programu su i Obiteljske zabavne igre, književni susreti, putopisna predavanja, Ljeto u atriju Muzeja s različitim izložbama i kvizovima.

Uživajte u ljetu u našem gradu!

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content