NAJAVLJENO OBILJEŽAVANJE DANA GRADA I DANA BJELOVARSKIH BRANITELJA

Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja i ove će se godine obilježiti svečano i dostojanstveno, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Dario Hrebak i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara Igor Crnomarić.

U pripremi je već tradicionalni Mimohod pobjednika od središnjeg parka do Spomen-područja Barutana, gdje će se održati i komemoracija za poginule branitelje te sveta misa. Nakon toga, na istome mjestu održat će se svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Bjelovara, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Dan Grada i Dan bjelovarskih branitelja, 29. rujna, završit će u večernjim satima glazbom. U 20 sati održat će se koncert pod nazivom “Bjelovarčani Bjelovaru” kao dar bjelovarskih glazbenika okupljenih u sastav B(j)end, a kojima će se pridružiti i ženski zbor Vox Feminae. Već od sutra, 24. rujna pa sve do 29. rujna, na korzu u kućicama će izlagati domaći proizvođači, među kojima su i pčelari koji održavaju manifestaciju “Pčelari Gradu Bjelovaru”. Naravno, kao i uvijek, organizirana su i različita događanja u povodu Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja, koja nisu na sam 29. rujna.

Tako će se u petak, 24. rujna u 18 sati u Muzeju održati prezentacija taktilne slikovnice koje su izradile djelatnice Dječjeg odjela knjižnice, Ivana Blažeković i Branka Mikačević. Izložba u Foto klubu Bjelovar, “Bjelovar – portret grada Camerom obscurom” bit će 25. rujna. Isti dan održat će se i izložba oldtimera u središtu grada.

U ponedjeljak, 27. rujna u 18 sati bit će otvorenje dokumentarne izložbe u Gradskom muzeju Bjelovar, izložba Uz 30. obljetnicu Domovinskog rata. U utorak, 28. rujna, u 17:30 sati je promocija filma Tajna zloglasne šume Lug u Kulturno multimedijskom centru.

Od sutra, 24. rujna do 3. listopada, Bjelovarsko kazalište organizira 10. Komedija fest u Domu kulture. Igor Crnomarić najavio je i program u organizaciji braniteljskih udruga te je istaknuo otvorenje Muzeja Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar na Barutani, te Memorijalni malonogometni turnir koji će se održavati više dana, a završnica je 29. rujna. Najavio je i predavanje u Muzeju u organizaciji UHDDR-a, 28. rujna u 19:30. Hoće li biti izložbe TT zbora ovisi o dopuštenju nadležnoga Ministarstva.

Inače, Grad Bjelovar dvadeset i peti put obilježava Dan Grada Bjelovara, otkako je Gradsko vijeće donijelo odluku o obilježavanju.
Od 2007. godine, 29. rujna obilježava se i kao Dan bjelovarskih branitelja, kao zahvala svim hrvatskim vitezima koji su obranili našu zemlju.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content