Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Objavljeni javni pozivi za potpore u poljoprivredi

U Proračunu Grada Bjelovara za 2020. godinu predviđeno je 759.000,00 kn za potpore za poljoprivredu. Poljoprivrednici s bjelovarskoga područja za potpore se mogu javiti putem objavljenih Javnih poziva, koji podrazumijevaju 19 mjera. Riječ je o dvije više nego prošle godine. 

Potpore obuhvaćaju voćarstvo, povrćarstvo, cvjećarstvo, opremanje prostora za preradu u poljoprivredi, govedarstvo, konjogojstvo, pčelarstvo te svinjogojstvo. Prvi put uključena je i potpora za certificiranje sira Bjelovarski kvargl, zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla, koja je dobivena u veljači ove godine. Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Sonja Novak, istaknula je da je u interesu uključiti što veći broj sirara u proizvodnju Bjelovarskog kvargla te certificirati proizvodnju. 

Svaka od mjera ima određen i maksimalni iznos koji se može dobiti. Poljoprivrednici se mogu javiti i za više mjera odjednom, no maksimalni iznos koji se tako može ostvariti na godišnjoj razini je 25.000,00 kuna. 

Na konferenciji za novinare, zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić napomenuo je kako su sve potpore rađene isključivo prema uputama struke. Sve potpore možete pronaći na internetskim stranicama Grada Bjelovara.

POGLEDAJTE NATJEČAJE
Podijeli s prijateljima!
Back to top