Održana 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Održana 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća, 21. ožujka 2018., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Grad Bjelovar https://www.bjelovar.hr

U velikoj gradskoj vijećnici u srijedu, 21. ožujka održana je sjednica 2. Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara koju su predvodili zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Vjeruška Štivić te zamjenica dječjeg gradonačelnika Grada Bjelovara Michelle Riter. Tom prilikom predstavljena je Dječja karta Grada Bjelovara na kojoj su označena sva dječja igrališta, udruge te ustanove koje rade s djecom, a nakon predstavljanja karte će biti dostavljene svim školama i vrtićima kako bi svaki mališan mogao dobiti svoj primjerak.

Također, na sjednici su najavljene akcije Sat za planet Zemlju i Zelena čistka u sklopu Dana planeta Zemlje. Dječje gradsko vijeće priključilo se akciji Sat za planet Zemlju u sklopu kojeg će u subotu, 24. ožujka od 20,30 do 21,30 sati u Gradu Bjelovar biti ugašena javna rasvjeta. Zelenu čistku predstavila je Anamarija Vnouček, viša stručna suradnica za zaštitu okoliša i prirode, a Dječje gradsko vijeće provest će je u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, čišćenjem divljih odlagališta otpada. Članovi Dječjeg gradskog vijeća pozvali su sve građane Grada Bjelovara da ima se pridruže u obje akcije i time povećaju svijest o važnosti očuvanja našeg planeta.

Back to top