ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA ZVONIMIRA IVEKOVIĆA

Zvonimir Iveković bio je simbol bjelovarske atletike, čulo se na komemoraciji njemu u čast u Gradskoj upravi gdje su se, uz obitelj, okupili njegovi prijatelji i suradnici. Tom prilikom, istaknuto je kako je ostavio neizbrisiv trag u sportu Bjelovara, ali i Hrvatske.

Zvonimir Iveković rođen je 1935. godine, a u atletiku, koja ga je pratila čitav život, zaljubio se još u mladim danima. U tom je sportu bio više od 70 godina kao natjecatelj, trener, sudac. Bio je jedan od ponajboljih atletičara svoga vremena s reprezentativnim nastupima na kojima je s ponosom predstavljao svoj grad i svoju zemlju. Kao trener, kako ga pamte brojni naraštaji, usmjeravao je mlade na sportski put, a tako je stvorio i 36 reprezentativaca s više od 90 nastupa za državu. Pod njegovim trenerskim vodstvom, u Atletskom klubu Bjelovar oboreno je 15 hrvatskih rekorda, a s državnih prvenstava u Bjelovar je doneseno više od 500 medalja od čega je čak 151 zlatna. Treba spomenuti i da je sredinom 70. godina prošloga stoljeća bio kondicijski trener tadašnjem uspješnom Rukometnom klubu “Partizan”.

Kako bi na svemu zahvalili Zvonimiru Ivekoviću, na komemoraciji su se obratili gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, glavni izbornik Hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić, predsjednik Hrvatske atletske lige sjever Mario Dobša te predsjednik Atletskog kluba Bjelovar Nikola Kovaček.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content