Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana konferencija Kako transparentnost utječe na poduzetništvo

Grad Bjelovar, s otvorenim proračunom i trošenjem javnog novca, u što svi imaju uvid u nekoliko on-line koraka, odličan je primjer povezanosti otvorene i transparentne javne uprave i brzog razvoja gospodarstva. Istaknuto je to više puta na konferenciji “Kako transparentnost utječe na poduzetništvo”. Organizirao ju je Poslovni dnevnik i Večernji list u suradnji s Gradom Bjelovarom, a cilj je bio detektirati povezanost između transparentnosti u trošenju javnog novca i ubrzanog razvoja gospodarstva kao i osvijestiti potrebu za transparentnošću u čitavoj Hrvatskoj. 

Putem intervjua jedan na jedan, stručne prezentacije, panel diskusiju i tribinu prikazano je koliko smo spremni na transparentnost, što o tome misle gospodarstvenici, kakva su porezna davanja na lokalnoj i državnoj razini, koliko smo napredovali u transparentnosti,ali i digitalizaciji. Na konferenciji su sudjelovali predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa Davor Huić, partnerica u Odjelu poreznih savjetovanja tvrtke Deloitte Helena Schmidt, predsjednik HUP-a Ivan Bračić, Božo Zeba iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, direktor tvrtke UVI Play Marko Komerički, načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović, voditelj bjelovarskog ureda tvrtke Serengeti Robert Blažek. 

Uime Grada Bjelovara na konferenciji su u sudjelovali i gradonačelnik Dario Hrebak te njegov zamjenik Igor Brajdić. Moderatori panela i tribine bili su glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević te urednik na Al Jazeeri Saša Ćeramilac.

Podijeli s prijateljima!
Back to top