Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Počela obnova središnjega parka

Kako je i najavljeno, Grad Bjelovar počeo je s obnovom parka u središtu grada na Trgu Eugena Kvaternika. U parku, koji je jedna od prepoznatljivosti grada, popločit će se sve staze, čija ukupna duljina iznosi 1600 metara. Grad će to stajati oko 2,5 milijuna kuna. Gradonačelnik Dario Hrebak, na konferenciji za novinare, istaknuo je kako je potrebno obnoviti izgled našega parka te da se staze nisu uređivale gotovo trideset godina. 

Istina je da smo usporili s nekim radovima jer u ovoj smo krizi morali vidjeti kako se puni proračun, no građevinski radovi idu dalje pa tako i obnova parka. Mislim da park to zaslužuje. Ono što je novost, što smo odlučili nakon sastanka s ugostiteljima je da ipak nećemo ići ove godine u obnovu korza. Ne želimo ugostiteljima dodatno ugroziti ovogodišnje krhko poslovanje. Radovi na korzu ići će sljedeću jesen što neće utjecati na projekt aglomeracije koji traje 23 mjeseca – napomenuo je tom prilikom bjelovarski gradonačelnik. 

Također, istaknuo je kako je prije više od godine uređena jedna od staza u središnjem parku kako bi se vidjele reakcije građana te će nakon obnove čitav park tako izgledati. Bude li sreće s vremenskim uvjetima, radovi bi mogli biti gotovi i do kraja godine.  

Podijeli s prijateljima!
Back to top