Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Počinje izgradnja vrtića u Gudovcu

Pokraj područne škole u Gudovcu uskoro će osvanuti i novi vrtić. Njime će upravljati Dječji vrtić Bjelovar, a izgradnja i opremanje vrtića i jaslica vrijedno je 8,3 milijuna kuna.

U zgradi će se odvijati predškolski odgoj u okviru dvije vrtićke i jedne jasličke skupine za 52-je djece te će se zaposliti deset osoba. Za projekt je Gradu odobreno sufinanciranje od 5,3 milijuna kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te gotovo milijun kuna iz državnog proračuna .

Uz to, Grad planira svoj dio od dva milijuna kuna smanjiti za dodatnih 60% prijavom na javni poziv za dobivanje sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Gradonačelniku Dariju Hrebaku u obilasku prostora budućega vrtića pridružio se Zdenko Matak, član Uprave Erste banke koji je tom prilikom ravnateljici 3. osnovne škole Goranki Preskočil u ime Erste banke najavio donaciju od 25 tisuća kuna za opremanje Područne škole u Gudovcu. Inače, energetska obnova gudovačke školske zgrade bliži se kraju, a u planu je i skoro uvođenje jednosmjenske nastave.

Back to top