Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Posjeta osnovnoškolaca Gradu Bjelovaru

Osnovnoškolci bjelovarske 2. osnovne škole i Osnovne škole Rovišće, 2. i 3. svibnja 2016., organizirali su posjetu Gradu Bjelovaru u sklopu svog nastavnog programa FOTO: Kristina Turković www.bjelovar.hr

Osnovnoškolci bjelovarske 2. osnovne škole i Osnovne škole Rovišće, 2. i 3. svibnja 2016., organizirali su posjetu Gradu Bjelovaru u sklopu svog nastavnog programa. Djecu i njihove nastavnice dočekali su gradonačelnik Antun Korušec i njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Gradonačelnik Korušec im je zaželio dobrodošlicu te im je ispričao, među ostalim, o povijesti grada, o Gradu Bjelovaru i njegovom ustrojstvu, što se sve odvija u velikoj i maloj gradskoj vijećnici, što on i njegove zamjenice svakodnevno rade, kao i o nekim od najvećih projekata Grada.

Nakon gradonačelnikovog izlaganja, djeca su postavljala pitanja čelnicima Grada, ali i davali prijedloge svega onoga što bi oni voljeli imati u svome gradu: hoće li se graditi zatvoreni bazen u gradu, je li moguće da se naprave zatvoreni teniski tereni, kako je Bjelovar dobio ime, hoćemo li imati klizalište po zimi, koji su gradovi prijatelji Gradu Bjelovaru, održava li gradonačelnik redovite sastanke s drugim gradonačelnicima u Hrvatskoj, voli li gradonačelnik svoj grad, kada će biti gotovi radovi na paviljonu u središnjem parku, koliko Grad izdvaja za sport, kada će se u kinu moći jesti kokice i mnoga druga zanimljiva pitanja.

Nakon što su dobili odgovore, gradonačelnik im je zahvalio na dolasku te im poručio da uživaju u životu, da budu sretni i uspješni te da budućnost Bjelovara ostaje na njima.

Tekst i foto: Kristina Turković

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content