Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Postupak dobivanja propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnoga boravišta

Poštovani građani, na temelju čl. II. i čl. III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, koja je stupila na snagu 23.ožujka 2020., sukladno čl. II. e iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, za dobivanje PROPUSNICA koju izdaje stožer Civilne zaštite potrebni su sljedeći podaci:

  • ime i prezime osobe koja dobiva propusnicu, 

  • adresa s osobne iskaznice, 

  • OIB,

  • razlog zbog kojeg se traži odobrenje,

  • ime i prezime osobe kojoj se pomaže, srodstvo, dob i adresa,

  • vrijeme, odnosno datumi (od kad do kad) za koje se traži propusnica.

 Napominjemo da razlozi moraju biti opravdani.

Zahtjevi se zaprimaju od 8 do 13 sati na mail gscz@bjelovar.hr.

Svi zahtjevi zaprimljeni do 10 sati moći će se dobiti isti dan mailom, što je potrebno napomenuti prilikom davanja zahtjeva za propusnicu. 

Ukoliko ih želite osobno podići to možete učiniti na porti Gradske uprave od 13 – 17 sati, ako su zahtjevi predani do 10 sati. Naknadno pristigli zahtjevi bit će obrađeni tek sutradan. 

Gradski Stožer civilne zaštite nije nadležan za izdavanje propusnica radi odlaska na obiteljska poljoprivredna gospodarstva izvan mjesta prebivališta, odnosno mjesta stalnoga boravišta. Za one koji svoje OPG-ove moraju obići radi hranjenja životinja, to mogu učiniti sa zelenim iskaznicama koje dobivaju od veterinara.

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top