Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mladen Pravica dobio gradski stan u najam

Mladen Pravica dobio gradski stan u najam, 23. travnja 2013., zgrada u Ulici Bedem ljubavi 1991. u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima je u utorak, 23. travnja 2013. godine uručio ugovore o najmu gradskog stana Mladenu Pravici.

Mladen Pravica dobio je stan na korištenje u zgradi koja se nalazi u Ulici Bedem ljubavi 1991., veličine 46,52 m2 neto korisne površine, s pravom korištenja i zajedničkih dijelova zgrade i dvorišta. Ugovorena je zaštićena mjesečna najamnina od 129,98 kuna, a najmoprimac je dužan plaćati režijske i ostale troškove u vezi sa stanovanjem i korištenjem zajedničkih prostorija i uređaja u zgradi i pripadajućem zemljištu.

Gradu Bjelovaru obratila se Udruga slijepih Bjelovar u listopadu prošle godine sa zahtjevom za žurni smještaj njihovog socijalno ugroženog člana Mladena Pravice, 100% slijepe osobe. Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, nakon što mu je Povjerenstvo za davanje stanova u najam predložilo, donio je Odluku o davanju stana u najam izvan Liste reda prvenstava zbog opravdanosti tog slučaja, invalidnosti i statusa hrvatskog branitelja.

Sonja Novak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Bjelovara, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i obitelj Pravica
Sonja Novak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Bjelovara, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i obitelj Pravica

Stan u koji se uselio Mladen Pravica sa suprugom i sinom koristila je Katica Sabolović i njeno dijete s invaliditetom. Kako bi se olakšao život Katici Sabolović i njenom sinu oni su preseljeni u stan u središtu Bjelovara, Nazorovu ulicu. Tim premještajem, kako je rekao gradonačelnik Antun Korušec, zadovoljene su potrebe obje obitelji.

Od 2008. godine Grad Bjelovar je dodijelio 23 stana u najam, većinom s Liste reda prvenstva i zaključen je 41 ugovor s postojećim najmoprimcima. Samo dva  stana su kadrovska, dok su ostale stanove dobile socijalno ugrožene obitelji. Gradonačelnik Antun Korušec je na kraju rekao da će Grad Bjelovar i dalje provoditi socijalnu politiku i zbrinjavati socijalno ugrožene obitelji i to isključivo u stanovima koji imaju svu potrebnu infrastrukturu, za normalan život dostojan čovjeka.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content