Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljen program Terezijane 2019.

Predstavljen je program ovogodišnje, 24. po redu Terezijane. Ta je gradska manifestacija postala jednim od simbola grada, a prošla mnoge promjene osluškujući želje i potrebe građana.

Uz mnoge ulične zabavljače koji će čitavo središte grada učiniti pozornicom, sadržaj je usredotočen i na husare i povijesne činjenice te legende. Dolazak carice Marije Terezije u Svečanoj carskoj povorci, što je i središnje događanje Terezijane, održat će se u subotu, 15. lipnja u 19 sati, a iz našega grada ispratit ćemo je također uz scenski prikaz u nedjelju, 16. lipnja u 18 sati.

Na programu je i sedam izvrsnih koncerata – Matija Cvek, Ogenj, TBF, Željko Joksimović, Queen Real Tribute Band, Zagreb Balkan Jazz Band, Marko Škugor. Jedna od posebnosti, scenski prikaz koji je prvotno izveden još 2013., a sada ponovno oživljen, inspiriran je mitovima i legendama Bilogore pod nazivom Babutučka vojna. Riječ je doista o spektaklu uz kostime, konje, posebno osvjetljenje i slično.


Puno je toga i za one najmlađe, od dječjih predstava, tu su i klaunski performansi, žongliranje, trikovi, akrobacije i slično te neizostavno natjecanje najmlađih na biciklima bez pedala. Čekamo vas na Terzijani!

Podijeli s prijateljima!
Back to top