Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Prezentacija projekata Razvojne agencije Sjever DAN

Prezentacija projekata Razvojne agencije Sjever DAN

U utorak, 14. veljače 2012. godine održana je prezentacija projekata Razvojne agencije Sjever – DAN d.o.o. Na prezentaciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić sa suradnicima te predsjednik Uprave Razvojne agencije Sjever DAN d.o.o. Miljenko Ernoić sa savjetnicom zaduženom za projekte Grada Bjelovara Andreom Posarić.

Tom prilikom su gradonačelnik Antun Korušec i predsjednik Uprave Miljenko Ernoić potpisali Ugovor o izradi Bjelovarske strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom za razdoblje od 2012. do 2015. godine.

Zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić uvodno je navela niz primjera dobre prakse koje ilustriraju provedbu politike Grada Bjelovara za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom.  Podsjetila je prisutne da je Grad Bjelovar početkom 2011. godine potpisao Povelju o pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom. Stoga je Grad Bjelovar izgradio rampu, bazensko dizalo i sanitarni čvor za osobe s invaliditetom na sportsko-rekreacijskom centru na gradskom bazenu. Investicija vrijedna 200 tisuća kuna. Grad je pomogao Udrugu tjelesnih invalida  s 45 tisuća kuna za kupnju kombija s podiznom rampom. U svom redovnom programu financira Bjelovarski sportski savez OSI Grada Bjelovara, rad bjelovarskih udruga čiji su članovi osobe s invaliditetom, rad jedne djelatnice u Udruzi invalida Bjelovar i drugo, što iznosi oko pola milijuna kuna godišnje.

Andrea Posarić prezentirala je projekte Razvojne agencije Sjever DAN.

PREZENTACIJA: Projekti Razvojne agencije Sjever - DAN / 1.4 MiB /

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content