Uspješno završio 15. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

Uspješno završio 15. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

Završio je 15. po redu proljetni sajam u Gudovcu na kojem se predstavilo 380 izlagača iz sedam europskih zemalja.

Sajam je u petak, 23. ožujka svečano otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.  Trajao je tri dana i posjetilo ga je preko trideset tisuća posjetitelja.

Uz ostale govornike, župana Miroslava Čačiju, direktora Sajma Zlatka Salaja, govorio je i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec. Sve mjere i programi Grada Bjelovara – rekao je – usmjereni su na podizanju konkurentnosti hrvatskog sela i hrvatske poljoprivrede kroz poticanje više od dvadeset programa u poljoprivredi. Pohvalio je Bjelovarski sajam, tvrtku u 40% vlasništvu Grada Bjelovara, na odlično obavljenom poslu u organizaciji sajma te pozvao posjetitelje i izlagače na štand Grada Bjelovara. Na kraju je zaželio proizvođačima i izlagačima sklapanje dobrih poslova.

Grad Bjelovar tradicionalno ima svoj izložbeno-prodajni štand u paviljonu 1. Tijekom tri dana na štandu Grada Bjelovara besplatno su se prezentirala obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svojim sirevima, medom, suvenirima, voćnim vinima, rakijom i vinom te domaćim kolačima. Po prvi puta na gradskom štandu izlagala je udruga koja izrađuje vunene rukotvorine. Gradska razvojna agencija Poslovni park Bjelovar i Razvojna agencija Sjever-Dan su zadnjeg dana sajma zainteresiranima predstavili mjere i projekte poticanja gospodarstva te davali uvid u otvorene natječaje s područja malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivrede i turizma.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content