Uspješno završen 14. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

Uspješno završen 14. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

Na 14. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu, koji je trajao od 25. do 27. ožujka 2011. godine, predstavilo se oko 400 izlagača, a sajam je posjetilo trideset tisuća posjetitelja.

Sajam je svečano otvorio ministar poljoprivrede Petar Čobanković. Uz ostale govornike, ministra turizma Damira Bajsa, župana Miroslava Čačiju, direktora Sajma Zlatka Salaja, govorio je i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec. On je pohvalio Bjelovarski sajam, tvrtku u 40% vlasništvu Grada Bjelovara, da izvrsno radi na organiziranju sajamskih manifestacija. Spomenuo je najvažnija ulaganja i subvencije Grada Bjelovara u poljoprivredi te, uz dobrodošlicu, zaželio proizvođačima i izlagačima sklapanje dobih poslova.

Grad Bjelovar je tradicionalno imao svoj izložbeno-prodajni štand u paviljonu 1. Tijekom tri dana na štandu Grada Bjelovara besplatno su se prezentirala obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svojim sirevima, medom, suvenirima, voćnim vinima, rakijom i vinom. Gradska razvojna agencija Poslovni park Bjelovar i Razvojna agencija Sjever-Dan su zadnjeg dana sajma zainteresiranima predstavili mjere i projekte poticanja gospodarstva.

U sklopu sajma otvoren je i „Sajam vježbeničkih tvrtki“. To je projekt Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, financiran od Europske unije, koji se provodi tijekom školske godine 2010/2011. u Hrvatskoj. Oko pedeset vježbeničkih tvrtki strukovnih škola predstavilo je svoje fiktivne tvrtke. Bilo je vrlo interesantno vidjeti mlade ljude iz raznih krajeva Hrvatske kako s velikim elanom „posluju“ i „prodaju“ svoje proizvode.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content