PROSLAVA MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA I OVAJ PUT UZ TRADICIONALNI GRAH, PJESMU I PLES

Grad Bjelovar i ove godine organizira proslavu Praznika rada u središtu grada.

Uoči same proslave pokraj paviljona u središnjem gradskom parku, održat će se i tradicionalna Moto budnica u organizaciji Moto kluba Bjelovar.
Budnica će 1. svibnja početi u ranim jutarnjim satima. Okupljanje motorista iz svih krajeva Hrvatske, ali i šire, očekuje se od 4 sata na parkiralištu pokraj bjelovarske 4. osnovne škole, dok je polazak budnice predviđen u 5 sati.

Moto budnica vozi se kroz 65 gradskih ulica, a ruta je duga 45 km. Sve završava u samom središtu grada, pokraj paviljona, gdje će motoristima biti poslužena kava, čaj i peciva. Tijekom dopodneva i proslava praznika nastavlja se uz pjesmu i ples te podjelu obroka.

Naime, kulturno-umjetnički program počet će u 9:45 i to pjesmom koju će izvesti glumci nove bjelovarske predstave „Čaruga“. Uz bisernicu će je otpjevati Ružica Maurus, Pavle Matuško i Ivan Čuić, a u prisustvu svih ostalih glumaca koji glume u predstavi i redatelja Ivice Buljana. Na taj način će se i predstaviti građanima te ih pozvati na da pogledaju Čarugu u svibnju kada bude postavljena na daske Doma kulture.

Od 10 sati nastavlja se program u organizaciji Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara. Nastupit će KUD Bjelovar, Športsko-plesni klub H8 s Bjelovarskim mažoretkinjama, Češka obec Bjelovar, HORKUD Golub, Puhački orkestar Bjelovar, Bjelovarski slavuji – Fakini, Matica umirovljenika Bjelovar.

Tradicionalna podjela graha kreće u 11 sati. Uz 2600 porcija graha, dijelit će se i 600 litara piva te kolači koje će peči naše udruge, točnije Češka obec Bjelovar, Udruga žena Hrgovljani, Udruga žena “Bilo” Malo Korenovo, Udruga žena Gudovac, Udruga žena “Nova nada” Stari Pavljani, Klub žena Bjelovar, Udruga “Srce Bilogore”.

Dođite u središnji gradski park u srijedu, 1. svibnja, i proslavimo zajedno Međunarodni praznik rada.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content